Skip to main content
فهرست مقالات

نقد و معرفی: تأثیر اصلاح نژاد دام بر میزان تولید

نویسنده:

(4 صفحه - از 18 تا 21)

خلاصه ماشینی:

"و سموم خطرناک دیگر که از طریق مواد غذایی می‌توانند وارد بدن‌ شوند می‌توان به سالمونلاها و بوتولیسم که عامل بیماری فلج‌کنندهء اعصاب است و بیشتر در غذاهای بسته‌بندی و کنسرو شده دیده‌ می‌شود اشاره کرد. در این فصل در ابتدا مبانی و اصول علم ژنتیک بیان‌ شده است که در آن از توارث نیز صحبت می‌شود. در این قسمت،نویسنده‌ به این سؤال پاسخ می‌دهد،که آیا همکاری و روابط متقابلی بین ژن‌ها وجود دارد یا نه؟در این مورد باید گفت گاه این امر خود باعث ایجاد صفتی جدید می‌شود. این حالت به صورت‌های مختلف در انواع حیوانات نمود می‌کند که در این قسمت انواع جهش در جانوران توضیح داده شده است. بررسی‌های انجام شده این مسأله را تأیید می‌نماید که‌ عوامل ارثی(یعنی خون)از نسلی به نسل دیگر به صورت متوالی منتقل می‌شود. برا تعیین میزان مشارکت عوامل ژنتیکی در بروز صفت می‌توان از ضریب توارث‌پذیری که‌ شامل میزان همبستگی بین مقادیر ثبت شده یک صفت در فصول تولیدی‌ مختلف است نیز استفاده نمود. در این فصل انواع مختلف روش‌های ارزیابی‌ یک صفت،مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است و معایب و فواید هر یک نیز توضیح داده شده است. ترکیب یک گونه از جانوران به طور مداوم با پدیدهء انتخاب و حذف و جایگزینی حیوانات به جای هم،دائما در حال تغییر است که‌ اصلاح‌گر باید با روش‌های متعدد گونه‌های حذف شده را جایگزین نماید. در انتهای این فصل نیز در مورد انتخاب و جنبه‌های گوناگون به طور کامل صحبت شده است."

  • دانلود HTML
  • دانلود PDF

برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.