Skip to main content
فهرست مقالات

نقد و معرفی: تغذیه و اختلالات تغذیه ای (نلسون2000)

نویسنده:

کلید واژه های ماشینی : تغذیه، شیر، کودک، شیرخوار، شیر مادر، کمبود ویتامین، تغذیه با شیر مادر، شیر گاو، بیماری، سوء تغذیه، وزن، چربی، چاقی، مواد غذایی، درمان، شیر انسان، مصرف، تغذیهء، سوء تغذیه پروتئین، رژیم غذایی اصلاح کمبود ویتامین، رژیم غذایی، مقدار پروتئین در شیر گاو، چربی شیر انسان و شیر، مقدار چربی شیر، شیر انسان و شیر گاو، افزایش وزن، تغذیهء شیرخواران، رژیم غذایی کم چربی، اطفال، کمبود ویتامین D

خلاصه ماشینی: "قبل از اینکه فرض نمائیم میزان تولید شیر مادر کافی نیست،سه احتمال باید رد شود 1)اشتباه‌ در روش شیر دادن 2)عوامل مادری قابل درمان در رابطه با رژیم غذایی،استراحت و استرس‌های روانی‌ 3)وجود اختلالات فیزیکی در شیرخوار که با تغذیه‌ یا افزایش وزن وی تداخل عمل دارند. غذاهای غنی از آهن نیز در رژیم غذایی خانواده‌های فقیر ناکافی‌ می‌باشد و مؤثرترین روش برای پیشگیری از کمبود آهن،تهیه مکمل‌های آهن به شکل شیرهای آهن‌دار یا استفاده از آهن دارویی است که از 6 هفتگی شروع‌ می‌شود. درمان آن شامل‌ افزودن مایعات و کالری رژیم غذایی اصلاح کمبود ویتامین و مواد معدنی و دادن دستورات و توصیه‌های‌ لازم به مادر در مورد تغذیهء شیرخوار می‌باشد. درمان موفق چاقی‌ دوران کودکی حداقل نیاز به توجه به موارد زیر دارد: 1)اصلاح رژیم غذایی و محتوای کالری 2)تعیین و استفاده از برنامه‌های مناسب ورزشی 3)اصلاح عادات و رفتار کودکان 4)دخالت خانواده در درمان در فصل پنجم کتاب به کمبود و ازدیاد ویتامین‌ها پرداخته شده است که عبارتند از کمبود ویتامین A 2)کمبود ترکیبات ویتامین B 3)کمبود ویتامین‌ (بری‌بری)4)کمبود ریبوفلاوین 5)کمبود نیاسین‌ و پلاگر 6)کمبود پیریدوکسین(ویتامین 6 B )7) کمبود بیوتین 8)کمبود فولات 9)کمبود ویتامین‌ C (اسید اسکوربیک)10)ریکنز ناشی از کمبود ویتامین D 11)تتانی ناشی از کمبود ویتامین D 12)ازدیاد ویتامین D 13)کمبود ویتامین E 14) کمبود ویتامین K حال از موارد فوق فقط به چند مورد اشارهء مختصری می‌کنیم. اسکوریوتیک روزاری و فرورفتکی استرنوم در مورد تغذیه بخصوص اطفال به مادران ارائه می‌دهد البته این مسئله نیز قابل اهمیت است که تغذیهء فرزندان دلبندمان بیشتر از اینها نیاز به توجه دارد."

  • دانلود HTML
  • دانلود PDF

برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.