خلاصه ماشینی:
"فصل دوم شناسایی اندامهای مختلف درختان از نظر مورفولوژی و فیزیولوژی را توضیح داده است و اندامهای مختلف درختان را بیان نموده که این اندامها ریشه-ساقه-شاخه-شاخکها-میخچه-لامبورد-برگ و جوانه میباشند که جوانهها خود به 2 گروه تقسیم میشوند.
خزانه کاری- قلمهکاری-بذرکاری-کاشت و پاجوش از راههای ازدیاد درخت سیب هستند که هریک بهطور مختصر و مفید توضیح داده شده است.
علاوه بر اینها بیماریهای درخت سیب شامل:الف:بیمای قارچی، ب:بیماری باکتریایی،ج:بیماری ویروسی،د:بیماری فیزیولوژیکی میباشد که کتاب در مورد نشانههای بیماری-علل بیماری و روشهای مبارزه با بیماری مختصرا توضیح داده است.
موضوع پایانی این بخش در مورد هورمونهای گیاهی میباشد که ابتدا هورمونها را تعریف کرده و پس از تعریف هورمونها،مشخصات آنها را بیان نموده و انواع آنها را نام برده است که هریک را بهطور مختصر توضیح داده است.
زمانی که گلها بر روی درخت به میوه تبدیل شدند برای اینکه از فساد میوهها در زمان عرضه به بازار و حملونقل جلوگیری شود باید قبل از رسیدن کامل آنها را برداشت نماییم و بهترین زمان برای چیدن میوه در کشورهای پیشرفته از طریق فشارسنج تعیین میشود.
علاوه بر موارد فوق«کمبود نهادهای کشاورزی و نبود بازار فروش مناسب و عدم حمایتهای لازم توسط دولت»مزرعهداران را دچار بحران نموده است از آنجایی که کشور ما جزو کشورهای در حال توسعه میباشد لازم است برای رسیدن به حد عالی و مطلوب در این زمینه تلاشهای جدی توسط محققان و کارشناسان صورت پذیرد تا شرایط جهت بالا بردن توان مدیریتی،اقتصادی و فرهنگی برای صدور محصولات به بازارهای جهانی و ارزآوری آن برای کشور مهیا شود."