Skip to main content
فهرست مقالات

ارزیابی نقش اقلام یارانه ای خوراکی در سبد مصرفی خانوارهای شهری و روستایی

نویسنده:

علمی-پژوهشی (14 صفحه - از 41 تا 54)

کلید واژه های ماشینی : یارانه‌ای ،نقش اقلام یارانه‌ای خوراکی ،خانوارهای شهری و روستایی ،اقلام ،پروتئین دریافتی خانوارهای شهری ،خوراکی ،انرژی ،ارزش‌های غذایی دریافتی خانوارهای ،مصرف ،انرژی دریافتی خانوارهای شهری ،سبد مصرفی خانوارهای شهری ،درصد خانوارهای شهری و روستایی ،مخارج خوراکی خانوارهای شهری ،انرژی دریافتی گروههای کم‌درآمد ،اقلام یارانه‌ای از مخارج خوراکی ،کالری ،انرژی و پروتئین دریافتی ،سهم ،سهم اقلام یارانه‌ای در تأمین ،تأمین ارزش‌های غذایی خانوارها محاسبه ،سهم اقلام یارانه‌ای از انرژی ،انرژی دریافتی ،سهم اقلام یارانه‌ای از پروتئین ،پروتئین اقلام یارانه‌ای از پروتئین ،مقدار توصیه‌شده انرژی غذایی ،انرژی دریافتی دهکهای ،خوراکی خانوارهای شهری و روستایی ،نان ،نقش اقلام یارانه‌ای در سبد ،اقلام یارانه‌ای تأمین

از جمله اهداف برنامه‌های توسعه اقتصادی، اجتماعی کشور تحقق عدالت اجتماعی است. به منظور تحقق ‌این هدف سالانه مبالغ زیادی در بودجه دولت به یارانه موادغذایی اختصاص می‌یابد. پس بجاست که نقش اقلام یارانه‌ای در سبد مصرفی خانوارها ارزیابی گردد. ‌این مطالعه تلاشی در ‌این زمینه است. بر ‌این اساس ابتدا ارزش‌های غذایی دریافتی خانوارهای شهری و روستایی برآورد شده، سپس سهم اقلام یارانه‌ای در تأمین ارزش‌های غذایی خانوارها محاسبه گردید. حاصل نتایج دلالت بر آن دارد که بخش قابل توجهی از ارزش‌های غذایی دریافتی خانوارها از طریق اقلام یارانه‌ای تأمین گردیده است با‌ این حال 10 تا 20 درصد خانوارهای شهری و روستایی کمتر از مقدار توصیه‌شده انرژی غذایی دریافت کرده‌اند.

خلاصه ماشینی:

"برای جوامع روستایی، نتایج دلالت بر آن دارد که در سال 1379 هر فرد روستایی به طور متوسط 3489 کالری انرژی از محل مصرف اقلام مختلف غذایی کسب کرده که 1189 کالری بیشتر از مقدار توصیه شده (2300 کالری در روز) است. جدول 4ـ سهم اقلام یارانه‌ای از انرژی دریافتی خانوارهای شهری و روستایی بر حسب دهکهای درآمدی در سال 1379 مناطق شهری روستایی دهک متوسط دهک اول دهک دهم متوسط دهک اول دهک دهم آرد گندم + انواع نان 8/43 5/62 7/28 5/49 1/66 9/32 انواع برنج 2/14 4/7 9/20 2/13 7/5 1/24 گوشت قرمز 2 84/0 3 2/1 56/0 7/1 شیر پاستوریزه 86/0 39/0 43/1 - - - انواع روغن نباتی 62/9 56/9 6/8 25/9 3/9 7/8 قند و شکر 98/5 9/5 5/5 1/6 3/7 5/5 جمع 46/76 59/86 12/68 25/79 96/88 9/72 مأخذ: یافته‌های پژوهش در جدول (5) نتایج مربوط به سهم اقلام یارانه‌ای از پروتئین دریافتی خانوارهای شهری و روستایی برحسب متوسط، دهک اول و دهک دهم در سال 1379 قابل ملاحظه است. جدول 5ـ سهم اقلام یارانه‌ای از پروتئین دریافتی خانوارهای شهری و روستایی برحسب دهکهای درآمدی در سال 1379 درصد مناطق شهری روستایی دهک متوسط دهک اول دهک دهم متوسط دهک اول دهک دهم آرد گندم + انواع نان 39/46 1/69 9/28 6/51 02/72 3/34 انواع برنج 78/9 9/4 1/15 7/9 2/4 3/18 گوشت قرمز 72/5 45/2 5/8 69/3 79/1 37/5 شیر پاستوریزه 78/1 83/0 81/2 - - - انواع روغن نباتی 0 0 0 0 0 0 قند و شکر 0 0 0 0 0 0 جمع 67/63 28/77 31/55 99/64 01/78 97/57 مأخذ: یافته‌های پژوهش در ادامه به منظور جمع‌بندی مطالب‌ این قسمت، نتایج مربوط به جمع سهم هزینه‌ای اقلام یارانه‌ای از مخارج خوراکی، جمع سهم انرژی اقلام یارانه‌ای از انرژی دریافتی خانوارها و جمع سهم پروتئین اقلام یارانه‌ای از پروتئین دریافتی خانوارها در جدول (6) درج گردیده است."

  • دانلود HTML
  • دانلود PDF

برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.