چکیده:
هدف از این تحقیق، بررسی وضعیت انرژی دریافتی و مصرفی، دریافت ریزمغذیها و
چگونگی توزیع روزانه انرژی در جودوکاران ایرانی شرکتکننده در اردوی آمادگی مسابقات
المپیک 2004 بود.جامعه آماری را اعضای تیم ملی در رشته جودو(13 نفر)تشکیل
دادند.دادهها با استفاده از روش توزین مواد غذایی با برداشت مساوی و همزمان در سه
وعده غذایی اصلی، ثبت در فرمهای یادآمد 24 ساعته برای هفت روز (یادآمد هفت روزه)و
تکمیل فرمهای ثبت مواد غذایی(برای تعیین میان وعدهها)همراه با پرسشنامه بسامد مصرف
خوراک، با حضور ورزشکاران در خوابگاه مجموعه ورزشی آزادی در طول هفت شب گردآوری
شدند.این اطلاعات با نرمافزار نوتریشنیست تخصصی آنالیز شدند و 36شاخص مواد مغذی
تعیین شد و با مقادیر توصیه شده استاندارد شامل دریافتهای مرجع غذایی IRD
(مجموعهی IA ، ADR RAE و LU ، بر حسب مورد با استانداردهای
RDMA 1 ، VRD ، BNF و OHW/OAF مقایسه توصیفی صورت گرفت.توزیع
انرژی دریافتی در هر وعده غذایی در مقایسه با مقادیر پیشنهادی نیز بررسی شد.نتایج
نشان دادند:میانگین کل انرژی دریافتی بر حسب کیلوکالری(93/43+-4850)در مقایسه با
میانگین کل مقادیر برآورد شده مصرف(89/56+-5050)از وضعیت مناسبی برخوردار
بود(9/3%-)، اما میانگین توزیع انرژی دریافتی در وعدههای ناهار، شام و میان
وعدهها در مقایسه با میانگین توزیع مقادیر برآورد شده مصرف آن وضعیت مطلوبی
نداشت.درصد کربوهیدرات، پروتئین و چربی در برنامه غذایی روزانه(4/55، 3/15، 3/29
درصد)در دامنه مقادیر توصیه شده RDMA بود.دریافت تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین،
پیریدوکسین، کوبالآمین، فولاسیون، اسیدپانتوتنیک، ویتامین آ، کلیسم، مس، آهن،
منیزیم، فسفر، سلنیم، روی، پتاسیم و سدیم بیشتر از مقادیر توصیه شده IRD بود و
همچنین در مورد ویتامینهای ای و ث، کمتر از آن بود.درصد اسیدهای چرب اشباع در
مقایسه با مقادیر توصیه شده کمیته مشترک OHW/OAF بیشتر و غیراشباع با بیش از
یک باند دوگانه مناسب و دریافت فیبر روزانه در مقایسه با توصیههای IRD و
VRD کمتر بود.میزان دریافت کلسترول در مقایسه با VRD حدود سه برابر مقدار
توصیه شده به دست آمد.