Skip to main content
فهرست مقالات

بهداشت مواد غذایی

نویسنده:

(5 صفحه - از 89 تا 93)

کلید واژه های ماشینی : مواد غذایی ،میکربی ،بیماری ،آلودگی ،بهداشت مواد غذایی ،فساد ،مصرف ،فساد مواد غذایی ،حرارت ،پوست ،حشرات ،شیر ،آنزیمهای ،فساد غذایی ،فساد مواد غذایی در حرارت ،فساد میکربی و غیر میکربی ،آب ،آلودگی آب و مواد غذایی ،غیر میکربی موجب آلودگی ،انگلها ،آلوده ،رنگ ،مواد غذایی در اثر رشد ،مادهء غذایی ،انسان ،فساد غذایی در اثر عوامل ،مسمومیت غذایی ،آلودگی مواد غذایی ،عوامل میکربی ،عوامل فساد میکربی

خلاصه ماشینی:

"به همین دلیل است‌ که نه تنها در کشور ما،بلکه در سراسر جهان‌ استفاده از مواد شیمایی برای مبارزه و دفع‌ آفات نباتات محدود شده است و در چند سال‌ آینده نیز مصرف این‌گونه مواد شیمایی که‌ ممکن است فساد غذایی ایجاد کنند،ممنوع‌ خواهد شد. تأثیر عوامل مذکور در فساد مواد غذایی به‌ نوع غذا نیز بستگی دارد،زیرا برخی از غذاها پایدار و فاسد نشدنی هستند،مانند آرد و شکر و حبوبات خشک. همان‌گونه که گفته‌ شد سرعت فساد به نوع غذا بستگی دارد،مثلا در مورد آجیل و دانه سرعت فساد کند است، ولی برخی مواد غذایی به سرعت فاسد می‌شوند،مانند ماهی که ظرف چند ساعت ممکن است کاملا غیر قابل استفاده گردد. زمان نیز در تعیین سرنوشت‌ مادهء غذایی از اهمیت خاصی برخوردار است، زیرا یک مادهء غذایی از زمان تولید در یک مدت‌ و مرحلهء معینی بهترین کیفیت را دارد و پس از آن به تدریج از کیفیت مادهء غذایی کم می‌شود و در صورت نگهداری طولانی و خارج از ضوابط نگهداری مواد غذایی،به زودی عوامل فساد میکربی و غیر میکربی موجب آلودگی غذای‌ مذکور می‌شوند. گوشت مرغ و بوقلمون و به خصوص‌ تخم مرغ از مخازن اصلی سالمونلا(یک نوع‌ باکتری که می‌تواند بیماری حصبه یا شبه‌ حصبه‌ها را ایجاد نماید)به شمار می‌روند که‌ آلودگی هر یک از مواد غذایی مذکور و عدم‌ پخت کافی آنها،موجب بروز عفونت گوارشی‌ می‌شود. کشک و برخی از محصولات غذایی خانگی اگر مدتی‌ بدون استفاده باقی بمانند،ممکن است به‌ میکرب کلستریدیوم بوتلینوم و عامل بیماری‌ برتولیسم آلوده شده و بیماری برتولیسم را ایجاد کنند."

  • دانلود HTML
  • دانلود PDF

برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.