Skip to main content
فهرست مقالات

کشت میوه و سبزی در گلخانه (قسمت دوم)

(4 صفحه - از 78 تا 81)

کلید واژه های ماشینی : خیار، گیاه، کشت میوه و سبزی، بوته‌ها، حرارت، پلاستیکی، بذر، محصول، نشاء، شرایط رشد مناسب بوته‌های خیار

خلاصه ماشینی: "امروزه،استقبال از کشت خیار،در گلخانه بسیار فزاینده‌تر از گذشته است زیرا محصول تولید شده در این روش به صورت تازه و نوبرانه در همه‌ زمان به بازار عرضه می‌شود و قیمت آن‌ نیز بسیار مناسب می‌باشد. برای تولید خیار گلخانه‌ای مناطق مناسبی می‌باشند بدیهی است در این گونه مناطق که‌ زمستانها ملایم است در صورت بروز سرمای چند روزه،رشد بوته‌های خیار تا حدودی کاهش می‌یابد ولی پس از آن به‌ وضعیت عادی باز می‌گردد. کشت‌ محصول خیار در زیر پلاستیک(گلخانه‌ موقت)در مناطق گرم کشور بسیار رایج‌ است و گیاه تمام دوره رشد و باردهی خود را در زیر تونل پلاستیکی می‌گذراند. از عناصر اصلی رشد و حیات گیاهان به‌ حساب می‌آیند که در کشت گلخانه‌ای باید این عناصر را کنترل و در صورت لزوم، کمبودهای مربوط به آن را برای گیاه رفع‌ نمود. نور نیز از عنصر مؤثر رشد گیاهان‌ است،در کشت گلخانه‌ای خیار باید نور آفتاب در دسترس بوته‌ها قرار گیرد و کمبود آن را بتوان جبران کرد. از مهم‌ترین مزایای کشت خیار به‌ صورت نشاء آن است که مصرف بذر به‌ حداقل می‌رسد و رشد سریع نشاء پس از انتقال به زمین اصلی به دلیل عدم جابجایی‌ ریشه‌ها(بدون صدمه)ادامه خواهد یافت. از مهم‌ترین خصوصیات یک بستر مناسب کشت بذر می‌توان به این موارد اشاره نمود:خاصیت زهکشی قوی،بافت‌ یکنواخت،ضد عفونی شده و استریل و به‌ ویژه داشتن املاح و کانیهای مورد نیاز گیاه. بنابراین فاصله بین هر چین‌ محصول را باید دقیقا شناسایی و مورد دقت قرار داد گفتنی است که فاصله طولانی‌ بین برداشت‌ها،کیفیت خیار را کاهش داده و موجب می‌شود که خیارهای قابل برداشت‌ کم شود."

  • دانلود HTML
  • دانلود PDF

برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.