Skip to main content
فهرست مقالات

اقلیم و فرهنگ (انگور)

نویسنده:

ISC (24 صفحه - از 52 تا 75)

کلید واژه های ماشینی : میم، انگور، آب، کشمش، خاک، کشاورزان، شمال خراسان، باد، منطقه، جوبه‌ها

خلاصه ماشینی:

"6)آیا کردها و ترکهای مهاجر، تکنیکهای میمکاری را از کشاورزان فارس زبان بومی این منطقه آموخته‌اند؟اگر این تکنیکها آموخته شده است، دگرگونیهای فرهنگی هم در کردها و ترکها پدید آمده است؟یا این که می‌توان تکنیکی را بدون فرهنگ مربوط به آن از قوم مبدع پذیرفت؟ 7)اگر ما تکنیکهایی را پیشنهاد کنیم که متناسب با شرایط اقلیمی منطقه باشد ولی با سنن و رسوم قومی وفاق نداشته باشد، شانس پذیرفته شدن این تکنیکها چقدر است؟ در این مجال ممکن است نتوانیم به همه این پرسشها پاسخ کاملی بدهیم اما به یاری دانش‌پژوهان امیدواریم که بتوانیم روشنگر این راه باشیم. مثلا در قوچان دمای زمستان ممکن است تا 30-درجه هم پایین بیاید و متوسط بارندگی سالانه هم حدود 278 میلیمتر است در چنین اقلیم نامساعد برای کشت میم، کشاورزان شمال خراسان با به کارگیری تکنیکهایی ویژه نه تنها میم را زنده نگه می‌دارد، بلکه کشت آن را سودآور می‌کنند و به نوعی به شرایط نا مساعد اقلیمی و خاکی چیره می‌شود(جدول شماره 1). جدول شماره 2:وضعیت ساخت جوبه و کاشت قلمه در منطقه تحت مطالعه (به تصویر صفحه مراجعه شود) در سال سوم، میم در اجاق بالا می‌رود و ممکن است انگور هم بدهد که به این اولین محصول، «نوبهاری ir. تکنیکها و شیوه‌های بکار گرفته شده در کشت و کار(دامداری، صنایع دستی و غیره)تحت شرایط خاص اقلیمی بر اثر مرور زمان و استفاده طولانی توسط مردم تبدیل به یک عامل فرهنگی می‌گردند و آنگاه این عوامل فرهنگی با سایر عوامل فرهنگی(اجتماعی-اقتصادی)مرتبط می‌شوند و حتی ممکن است تبدیل به باور گردند و یک چنین تکنیکها و شیوه‌های کشت و کار فرهنگی شده خود بر عناصر فرهنگی دیگر اقوام(چه مهاجم و چه مهاجر)تأثیر می‌گارند و آنها را متحول می‌کنند."

  • دانلود HTML
  • دانلود PDF

برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.