Skip to main content
فهرست مقالات

نمک

نویسنده:

ISC (31 صفحه - از 118 تا 148)

کلید واژه های ماشینی : نمک، آب، تولید، تجارت، مصرف، جغرافیایی، شور، تولید نمک، دریایی، مالیات، مصرف نمک، اروپا، زمین، تجارت نمک، مدیترانه، نمک دریایی، آب دریا، امریکا، ژاپن، فرانسه، استخراج، صنعتی، می‌دهد نمک، انسان، انواع نمک، غربی، هزینه، حیاتی، انواع مصارف نمکهای دریایی، نمک کانی

خلاصه ماشینی: "اما در دوره نوسنگی، شروع کشاورزی باعث تحول شیوه و سبک تغذیه انسان شد به این معنی که مصرف پروتئینهای گیاهی که از لحاظ پتاسیم بسیار غنی هستند افزایش یافت و از آنجا که این پروتئینها موجب دفع کلرورسدیم بدن می‌شوند، انسان ناگزیر به جبران آنها شده و سرانجام چاره را در مصرف نمک دید و از این به بعد نمک اهمیتی زیاد در زندگی فردی و اجتماعی و حتی سیاسی نوع بشر پیدا کرد و طبعا مناطق نمک‌خیز مورد توجه قرار گرفت. در این حال آدمی نمک موجود را چه بسا بیشتر صرف نگهداری مواد غذایی و جلوگیری از فساد آنها کرده است تا مصرف مستقیم آن به هنگام صرف غذا و برای طعم و مزه آن، این شیوه استفاده از نمک به عنوان راه حلی برای جلوگیری از فاسد شدن مواد غذایی در سراسر ایران رواج داشته و در مناطق سردسیر و شمالغرب کشور تا همین 70 سال قبل زیرزمینها وقف قورمه‌هایی بود که سه تا چهار ماه و گاه بیشتر، از خطر گندیدگی مصون می‌ماندند. (این شیوه در هند و نیز در کشور ما در خلخال و بسیاری از مناطق دیگر ایران از جمله در اراک برای افزایش میزان آب چشمه‌های آب شیرین سابقه‌ای بسیار قدیمی دارد و نگارنده در سالهای 48 و 51 بارها آنها را یادداشت کرده است*). زیرا نمک آتش‌زا را مستقیما از آب دریا می‌گیرد و این کار گرچه برای ژاپن بسیار گران تمام می‌شود و غیر اقتصادی است ولی از این طریق نمک خوراکی کشور را هم تأمین می‌کند."

  • دانلود HTML
  • دانلود PDF

برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.