Skip to main content
فهرست مقالات

نمک

نویسنده:

ISC (31 صفحه - از 118 تا 148)

کلید واژه های ماشینی : نمک، آب، تولید، تجارت، مصرف، شور، تولید نمک، دریایی، مالیات، مصرف نمک

خلاصه ماشینی:

"اما در دوره نوسنگی، شروع کشاورزی باعث تحول شیوه و سبک تغذیه انسان شد به این معنی که مصرف پروتئینهای گیاهی که از لحاظ پتاسیم بسیار غنی هستند افزایش یافت و از آنجا که این پروتئینها موجب دفع کلرورسدیم بدن می‌شوند، انسان ناگزیر به جبران آنها شده و سرانجام چاره را در مصرف نمک دید و از این به بعد نمک اهمیتی زیاد در زندگی فردی و اجتماعی و حتی سیاسی نوع بشر پیدا کرد و طبعا مناطق نمک‌خیز مورد توجه قرار گرفت. در این حال آدمی نمک موجود را چه بسا بیشتر صرف نگهداری مواد غذایی و جلوگیری از فساد آنها کرده است تا مصرف مستقیم آن به هنگام صرف غذا و برای طعم و مزه آن، این شیوه استفاده از نمک به عنوان راه حلی برای جلوگیری از فاسد شدن مواد غذایی در سراسر ایران رواج داشته و در مناطق سردسیر و شمالغرب کشور تا همین 70 سال قبل زیرزمینها وقف قورمه‌هایی بود که سه تا چهار ماه و گاه بیشتر، از خطر گندیدگی مصون می‌ماندند. (این شیوه در هند و نیز در کشور ما در خلخال و بسیاری از مناطق دیگر ایران از جمله در اراک برای افزایش میزان آب چشمه‌های آب شیرین سابقه‌ای بسیار قدیمی دارد و نگارنده در سالهای 48 و 51 بارها آنها را یادداشت کرده است*). زیرا نمک آتش‌زا را مستقیما از آب دریا می‌گیرد و این کار گرچه برای ژاپن بسیار گران تمام می‌شود و غیر اقتصادی است ولی از این طریق نمک خوراکی کشور را هم تأمین می‌کند."

  • دانلود HTML
  • دانلود PDF

برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.