Skip to main content
فهرست مقالات

صادرات محصولات غذایی و استانداردهای جهانی

نویسنده:

(3 صفحه - از 27 تا 29)

کلید واژه های ماشینی : صادرات محصولات غذایی، محصولات غذایی و استانداردهای جهانی، استانداردهای بهداشت مواد غذایی، مقررات و استانداردهای بهداشت مواد، محصولات غذایی، کنترل کیفی محصولات غذایی، ضوابط بهداشت کیفیت محصولات غذایی، تولید، مواد غذایی، استانداردهای کنترل کیفی محصولات

خلاصه ماشینی:

"تا قبل از شروع‌ دهه 90 میلادی مقررات و استانداردهای بهداشت‌ مواد غذایی و به تبع آن،شیوه‌های مدیریت تولید و کنترل کیفی،ناظر بر کیفیت کالای تولید شده در انتهای خط تولید یا ناظر بر کیفیت محصولات غذایی‌ در مرز ورودی کشورهای واردکننده بود و لذا کلیه‌ مقررات نظارتی کشورهای واردکننده نیز متاثر از این‌ نگرش،تنها به کیفیت کالای تولید شده در انتهای‌ خط تولید توجه می‌نمود،در حالی که ضوابط و استانداردهای کنترل کیفی محصولات غذایی‌ تولیدی از سال 1993 تغییرات اساسی خود را شروع کرد،به‌طوری که‌ علاوه بر آن،کلیه‌ فعالیت‌های منجر به‌ تولید یک ماده غذایی را نیز شامل می‌گردید. به موازات توسعه علوم غذایی،روش‌های کنترل‌ کیفی و به تبع آن،روش‌های مدیریت تولید نیز دستخوش تغییرات بنیادی شد،به این صورت که‌ کنترل کیفی و بازرسی کالا تنها در انتهای خط تولید یا تنها در بدو ورود به کشورهای واردکننده ناکافی بود و لذا سازمان‌های بازرسی و نظارتی تصمیم گرفتند که‌ بر تمامی مراحل فرایند تولید نیز نظارت کنند،لازم به‌ یادآوری است که اگرچه استانداردهای گروه‌ ISO 9000 نیز متاثر از چنین جریانی،برای کلیه‌ فعالیت‌های تولیدی و خدماتی ایجاد شده،لکن در مورد تولید محصولات‌ غذایی،تنها رعایت‌ استانداردهای ISO ، مطلقا ناکافی است و حتما باید مقررات‌ HACCP به دقت رعایت‌ شود. متاسفانه به نظر می‌رسد که به دلیل‌ ضعف موجود در بعضی از کشورهای در حال توسعه-اعم از ضعف دستگاه‌های‌ نظارتی یا تولیدکنندگان بخش غیردولتی ایشان-از جهت منابع مالی لازم و افراد کارآمد و دانش فنی مورد نیاز برای انطباق با ضوابط جدید،تمایل زیادی در عدم باور حقوق شناخته شده مصرف‌کنندگان و لذا سیاسی جلوه‌دادن این مقررات به عنوان موانع غیر تعرفه‌ای وجود دارد."

  • دانلود HTML
  • دانلود PDF

برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.