Skip to main content
فهرست مقالات

مزیت ها و توانمندی های تولیدی و صادراتی صنایع غذایی ایران "با تاکید بر صنایع کوچک"

نویسنده:

علمی-ترویجی/ISC (16 صفحه - از 15 تا 30)

کلید واژه های ماشینی : صنایع مواد غذایی و آشامیدنی، صادرات، صنایع غذایی، صادراتی صنایع غذایی، صنعت، بهره‌وری، شاخص بهره‌وری کل صنایع غذایی، صنایع غذایی و آشامیدنی، صنعت مواد غذایی، کارگاه‌های کوچک صنایع غذایی، سهم صنایع غذایی از صادرات، سهم صنایع غذایی در صادرات، صنایع غذایی ایران، کارگاه‌های صنعتی، صنعت مواد غذایی و آشامیدنی، صنعت کشور و صنایع غذایی، اشتغال، تولیدی، شاخص، بهره‌وری نیروی کار، درصد صادرات صنایع غذایی، سهم صنایع مواد غذایی، درصد تعداد کارگاه‌های صنعتی کشور، صنایع غذایی با کل صنعت، درصد جزو صنایع مواد غذایی، اشتغال کل کارگاه‌های صنعتی کشور، میزان رشد متوسط سالیانه، شاغلین، درصد صادرات صنعتی کشور، کل صنایع کشور

خلاصه ماشینی: "1-بررسی شاخص‌های خرد واحدهای صنعتی موجود در این قسمت وضع موجود واحدهای صنعتی فعال(کارگاه‌های با اشتغال ده نفر و بالاتر)در کشور به ویژه صنایع غذایی و آشامیدنی برمبنای شاخص‌های مختلف نظیر تعداد کارگاه،اشتغال،سرمایه‌گذاری،ارزش افزوده،میزان جبران خدمات(دستمزد)، شاخص توان رقابتی و غیره مورد بررسی قرار می‌گیرد. این ارقام،در صنایع مواد غذایی و آشامیدنی در دوره زمانی مذکور حاکی از آن است که سهم کارگاه‌های صنعتی با 49-10 نفر کارکن تقریبا در طی دوره با تغییراتی مواجه نبوده و به طور متوسط 27 درصد شاغلین را به خود اختصاص می‌دهد. چنانکه از این جدول ملاحظه می‌شود سهم صنایع مواد غذایی و آشامیدنی در سال 1375 از کل ارزش افزوده بخش صنعتی کشور 11/9 درصد بود که تا سال 1378 تغییر چندانی نیافت،اما،از این سال به بعد با کاهش تعداد کارگاه‌های تولید و سرمایه‌گذاری و به تبع آن کاهش میزان ارزش افزوده، سهم این بخش از ارزش افزوده صنعت کشور روند نزولی به خود گرفت و در سال 1380 به 9/2 درصد تقلیل یافت. براساس اطلاعات مندرج در این جدول در سال 1375 به ازای یک واحد سرمایه‌گذاری 4/6 واحد ارزش افزوده ایجاد شده است؛این نسبت با یک روند افزایشی در سال 1380 به 11/1 واحد رسیده است؛برای صنعت مواد غذایی در سال 1375 معادل 5/5 واحد بوده که فراتر از متوسط صنایع است. جمع‌بندی و نتیجه‌گیری توانمندی‌های تولیدی و صادراتی صنایع غذایی ایران را براساس شاخص‌های مورد بررسی می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد: 1-صنایع غذایی کشور(کارگاه‌های با بیش از 10 نفر کارکن)با در اختیار داشتن 16/24 درصد کارگاه‌های صنعتی،14 درصد شاغلان صنعت کشور(در متوسط دوره 80-1375)و 12 درصد جذب سرمایه‌گذاری صنعتی،9/2 درصد ارزش افزوده بخش صنعت کشور را به خود اختصاص می‌دهد."

  • دانلود HTML
  • دانلود PDF

برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.