Skip to main content
فهرست مقالات

سی و هفتمین اجلاس بین المللی کمیته آلاینده ها و افزودنی های مواد غذایی کدکس (پسته)

(3 صفحه - از 29 تا 31)

کلید واژه های ماشینی : پسته، مواد غذایی کدکس، افزودنی‌های مواد غذایی کدکس، آفلاتوکسین، اجلاس بین‌المللی کمیته آلاینده‌ها، حد مجازهای آفلاتوکسین تصویبی کدکس، اطلاعات، افزودنی‌های مواد غذایی کدکس ایران، دبی، حد مجاز میزان آفلاتوکسین

خلاصه ماشینی:

"پیرو تلاش‌های ایران در اجلاس‌های 34 و 35 کمیته آلاینده‌ها و افزودنی‌های مواد غذایی‌ کدکس بین المللی در سال‌های 1381 و 1382 و متعاقبا حضور فعال هیات ایرانی در اجلاس‌ 36 که هفته اول فروردین‌ماه سال 83 در روتردام هلند برگزار گردید،و به‌رغم مخالفت‌ شدید کمیسیون اروپایی،پیشنهاد ایران برای‌ Total-15ppb ،حد مجاز آفلاتوکسین در مغزهای درختی برای مصرف مستقیم(بعد از فرآوری)و قبل از فرآوری با نظر اجماع به‌ تصویب اجلاس رسید و براساس مقررات‌ کدکس،به مرحله سه از مراحل هشت‌گانه‌ تصویب استانداردهای جهانی رسید و مقرر گردید که برای اظهارنظر به کشورهای مختلف‌ منعکس و نقطه نظریات واصله جمعبندی و در اجلاس 37 سال جاری مورد بررسی قرار گیرد. 2-تصویب حد مجاز Total-15 ppb پیشنهادی ایران‌ برای ورود محموله‌های مغزهای‌ درختی قبل از فرآوری که به‌ رغم اراده بسیار قوی کمیسیون‌ اروپایی برای حفظ میزان BI- 5ppb و Total-10ppb به‌ تصویب اجلاس رسید که بالطبع با ارایه آمار و مستندات علمی در مقابل BI-2ppb و Total-4ppb کمیسیون اروپا،بستر لازم‌ برای تصویب حد مجاز Total-15ppb و یا عدد مناسب برای خشکبار مورد مصرف‌ مستقیم انسان که در دستور کار آتی اجلاس‌ می‌باشد نیز فراهم شده است. 5-با توجه به اینکه دکتر شجاعی با قبول‌ زحمت و تحت نظر موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران که نقطه تماس ایران‌ با کدکس بین المللی می‌باشد،از طرف ایران و با هماهنگی کمیسیون اروپایی مشترکا با نماینده آن کمیسیون هدایت و رهبری‌ کارگروه الکترونیکی جهت تهیه آمار و اطلاعات ومستندات علمی و تخصصی جهت‌ تصویب عدد مناسب برای مغزهای درختی‌ مورد مصرف مستقیم انسان را به‌عهده خواهد داشت،انتظار دارد که مورد حمایت کلیه‌ دستگاه‌های دولتی و بخش خصوصی قرار گرفته و همکاری‌های لازم برای ارایه‌ اطلاعات مورد نیاز معمول گردد."

  • دانلود HTML
  • دانلود PDF

برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.