Skip to main content
فهرست مقالات

درباره افلاتوکسین ها و سموم آنها در مواد غذایی

نویسنده:

(4 صفحه - از 21 تا 24)

کلید واژه های ماشینی : افلاتوکسین، پسته، مواد غذایی، قارچ، آلودگی، شیر، افلاتوکسین ها و سموم، تولید، گاو، کشاورزی

خلاصه ماشینی:

"زهرابه افلاتوکسین به وسیله گروه ویژه‌ایاز قارچ‌ها تولید می‌شود و در صورتی که انسانیا حیوانات از مواد غذایی آلوده به این زهرابهتغذیه کنند،سم در داخل بدن آنها جمع شده وهنگامی که مقدار آنها به حد معینی رسید،ایجاد بیماری می‌نماید،یعنی اینکه این سمدارای خاصیت تجمعی evitalumoC می‌باشد. چنانچه در حدود یک درصد از دانه‌های چربآلودگی داشته باشند و در محیط مرطوب ومناسب رشد قارچ انبار شوند،آلودگی به شدتبه تمام دانه‌ها سرایت نموده و سم تولید می‌شودو این مساله در مورد مواد غذایی وارداتی وصادراتی نظیر خشکبار(مغزها)،غلات،پودرماهی و سویا اهمیت به سزایی دارد،زیرا درکشتی‌ها دایما رطوبت بالا رفته و به علتتجمع مواد و تولید گرمای مناسب محموله غالبابه صورت کپک زده وارد کشور و یا از کشورخارج می‌شود. روش‌های زیادی برای توکسین زداییپیشنهاد شده است که برای هرکدام از اینروش‌ها شرایطی وجود دارد که باید آنها را درنظر داشت؛روش‌های مختلف توکسین زداییرا می‌توان به دو دسته کلی تقسیم نمود:الف:جدا نمودن افلاتوکسین‌ها از خشکبارکه این روش‌ها علاوه بر پیشگیری،کلابراساس کنترل شرایط داشت،برداشت ونگهداری در انبار و کنترل رطوبت و حرارت وسایر نکات پیشنهاد شده ترویجی است کهوزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و سایروزارتخانه‌های ذیربط تحقیق و توصیه گردیدهاست و نیز از روش جدا کردن خشکبار آلوده ازروش‌های فیزیکی،شیمیایی و فرآیند نیزاستفاده می‌شود. ب)غیر فعال نمودن افلاتوکسین‌ها که انواعآن به قرار زیر است:1-روش‌های فیزیکی شامل:&%45107BONG451G% 1-1-اتو کلاو نمودن2-1-پختن3-1-سرخ نمودنروش‌های پرتو افکنی(استفاده از اشعهگاما)3-روش‌های شیمیایی شامل:1-3-استخراج با حلال،2-3-تغییر ساختمان ملکولی افلاتوکسین4-3-روش‌های بیولوژیکیعلاوه بر این،روش‌های اضافه کردنافزودنی غذایی اسیدی،قلیایی و خنثی دردمای اتاق و زمان و شرایط مورد لزوم که بهآن تیمار کردن گفته می‌شود نیز در حالتحقیق و بررسی جدی است که اکثر اینتحقیقات در کشورهای دیگر انجام شده است."

  • دانلود HTML
  • دانلود PDF

برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.