خلاصه ماشینی:
"بررسی جدول مذکور نشان میدهد که در متوسط کل هزینههای خوراکی و دخانی خانوار شهری کشور در سال 3631 که بیش از 84 هزار ریال بوده،مصرف گوشت با اختصاص سالانه 151 هزار ریال(13/5 درصد از کل هزینههای خوراکی و دخانی)،جایگاه اول را در الگوی مصرف خانوارهای شهری احراز کرده:در حالیکه میوهها و سبزیها،و آرد و نان(گروه آرد،رشته، غلات،نان و فرآوردههای مربوطه)با اختصاص دادن به ترتیب 32/84 دردص و 31/50 درصد از کل هزینههای خوراکی،به خود اهمیت دوم و سوم را در این الگو داشتهاند.
اما نکته مسلمی را که از این ارقام میتوان به دست آورد آن است که گرچه دصد و جایگاه اقلام غذایی مصرف شده توسط خانوارهای شهری در سال 3631 در هر گروه هزینهای جامعه دائما در حال تغییر بوده،اما بهرحال اقلام آرد و رشته، گوشت،و میوه و سبزی همواره سه قلم اول مصرفی این خانوارها را از لحاظ اهمیت تشکیل میداده و تنها در آخرین گروه هزینهای جامعه و بالاترین آن(دو میلیون و چهار صد هزار ریال هزینه سالانه و بیشتر)است که گوشت با 34/75 درصد، میوه و سبزی با 22/91 درصد،و نوشابه و غذای آماده و دخانیات با 21/11 درصد کل هزینههای خوراکی و دخانی،گروه آرد و نان را از لحاظ اهمیت در الگوی مصرف پشت سر میگذارند.
بررسیها نشان میدهد که با بالا رفتن سطح مصرف و هزینه، از نقش آرد و نان در الگوی مصرف شهروندان کشور کاسته شده و به موازات آن بر اهمیت گوشت در این الگو افزوده و هزینههای متعلق به آن در اقشار کم درآمد جامعه نسبت به کل هزینههای خوراکی آنها بسیار است؛و دوم اینکه این اقشار طبعا بسیار کمتر از دیگر گروههای جامعه هزینه غیر استراتژیک دارند که به نوبه خود،بیانگر سطح نازل مصارف خوراکی آنهاست."