خلاصه ماشینی:
"بوتولیسم خطرناکترین مسمومیت غذایی جواد عظیمی (به تصویرصفحه مراجعه شود) عامل بیماری: کلستریدیوم بوتولینیوم،یک باکتری بیهوازی که اسپور آن در محیط یافت میشود.
بعد از این دورهء نهفته،علایم اولیه که دقیقا مثل یک مسمومیت عادی است خود را نشان میدهد.
علائم بیماری به شکل سردرد،تهوع،استفراغ،دل درد،ضعف و بیحالی بروز پیدا میکند و بعد از طرفی این دوره،علایم چشمی مثل کاهش دید،تاری دید،دوبینی،افتادگی پلک و مردمک گشاد پدیدار میشود.
بعد از آن فلج عظلات حلق و حنجره و نیز فلج عضلات تنفسی نمایانگر میشود که مرگ قریب الوقوع ادامهء آن است.
تمام کنسروهای به ظاهر سالم،حتی آنها که قوطی سالم و ظاهر بدون عیب دارند و نیز آنها که ظاهرا طعم کاملا طبیعی دارند، ممکن است در خود این سم را داشته باشند،برای پیشگیری کافی است قوطیهای کنسرو را ده دقیقه بجوشانید یعنی از وقتی آب جوش میآید،ده دقیقه بجوشد،این عمل سهم مهلک را کاملا خنثی و بیاثر میکند."