Skip to main content
فهرست مقالات

نیشکر و توسعه آن در ایران

نویسنده:

(5 صفحه - از 43 تا 47)

کلید واژه های ماشینی : قند، چغندر قند، واردات، نی‌شکر، تولید، نیشکری، واردات شکر، قند و شکر، مصرف، دام

خلاصه ماشینی:

"با وجود حرمت و اهمیت بسزائی‌ که این کالا در ایران و سابقه چندین هزار ساله تولید آن در این کشور دارد ولی با کمال تأسف باید اذعان‌ داشت که از آغاز دوران جدید مصرف و در حقیقت از زمانی که استفاده از قند و شکر به مفهوم امروزی آن- جایگزین تولیدات سنتی از قبیل نبات،شکر سرخ‌ و غیره گردید هیچ گاه تولیدات داخلی نتوانسته است‌ تکافوی نیازهای کشور را بنماید و در این راستا همه‌ ساله مقادیر چشمگیری شکر از منابع خارجی تأمین‌ گردیده است. تولید داخلی قند و شکر در سال 71 جمعا بالغ‌بر 870 هزار تن بود که تقریبا 50 درصد مصرف نیاز ایران را تامین کرده است،ایجاد این‌ واحها در کشور موجب رشد سطح زندگی،اشاعه‌ مکانیزاسیون و کم شدن واردات شکر و علوفه دام‌ می‌باشد. میزان خودکفائی شکر کشور نیز در حال حاضر با تولید 700 هزار تن در سال حدود 42 درصد است که‌ برای تامین نیازهای جمعیت 60 میلیونی نزدیک به‌ یک میلیون تن شکر اضافی در سال نیاز است که باید از خارج وارد شود. در این زمینه واردات شکر در سالهای 70-1350 نزدیک به 6 برابر شده و از حدود 87 هزار تن به 515 هزار تن رسیده است به‌طوریکه در طول 20 سال 50 تا 70 درصد واردات جهت عرضه شکر از 1/13 درصد با 4/29 درصد افزایش یافت،ضمن آنکه این افزایش از تاریخی تولید،مصرف،کمبود قند وشکر،واردات‌ و نیز توسعه نیشکر و صنایع جانبی آن به منظور خود کفائی این محصول مورد بررسی قرار گرفته است‌ تا با مطالعه آن بتوان ضمن رفع اشکالات احتمالی‌ نسبت به افزایش تولید آن اقدام کرد."

  • دانلود HTML
  • دانلود PDF

برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.