Skip to main content
فهرست مقالات

مقاله: تار؛ یک نگاه سریع

نویسنده:

(1 صفحه - از 54 تا 54)

کلید واژه های ماشینی : تار ،پوست ،چوب ،آستر ،سیم ،نگاه ،صدادهی ،شیطانک ،اندازه‌ی ،سرپنجه ،رنگ قهوه‌ای سوخته ،پوست نقاره تأثیرش ،ساخت ،ساز بنوازیم و صدادهی ساز ،نقاره ،مقاله ،پوست کاسه تأثیر ،پرده‌ی ،چوب فوفل هم دسته ساخت ،شیطانک به‌طرف سرپنجه ،جنس ،بهترین ،ایرادی ،چوب گردو ،خرک ،صدادهی نسبت ،آستر لایه‌ی به رنگ ،کاسه و دسته نسبت ،اندازه‌ی یک‌کاسه تار ،کاسه و نقاره

خلاصه ماشینی:

"4-کاسهء تار:مهمترین بخش ساز در صدادهی کاسه‌ است و کوچکترین ایرادی باعث صدای نامتناسب در آن‌ خواهد شد. اندازه‌ی یک کاسه تار در حالت معمول،از دو قله‌ (دو بغل کاسه) cm 24،دهنهء ساز(از پشت کاسه تا دهانهء نقاره) cm 26 و کم بودن و یا زیاد شدن این اندازه‌ها تا حدی‌ مجاز است ولی بیشتر از آن باعث بدصدایی خواهد بود. کاسه باید کاملا قرینه و ترجیحا چهار گل باشد چرا که‌ شما هنگامی می‌توانید ساز چهار گل داشته باشید که دو لنگه‌ی کاسه درست از یم درخت و دقیقا از یک قسمت‌ درخت درست شده باشد و این یعنی شما دقیقا صدایی کامل‌ داشته باشید چرا که بافت چوب در دو طرف کاسه تقریبا یکسان است و شما دو انعکاس صدای مشابه خواهید داشت. بلندی خرک cm 21 تا 19 میلی متر است و اندازه آن با زاویه‌ی بین کاسه و دسته نسبت مستقیم‌ دارد کمی یا زیادی آن باعث«مضراب خور»نامناسب خواهد بود."

  • دانلود HTML
  • دانلود PDF

برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.