Skip to main content
فهرست مقالات

کمبود آهن و کم خونی ناشی از آن در سنین مدرسه و دوران بلوغ

نویسنده:

(5 صفحه - از 108 تا 112)

کلید واژه های ماشینی : آهن ،کمبود آهن و کم‌خونی ناشی ،کم‌خونی فقر آهن ،کم‌خونی فقر آهن در کودکان ،سنین مدرسه و دوران بلوغ ،بروز کم‌خونی فقر آهن ،سنین مدرسه ،فقر آهن در کودکان سنین ،درمان کم‌خونی فقر آهن ،عوارض ،کودکان ،نوجوانان ،مدرسه موجب کاهش قدرت یادگیری ،کودکان سنین مدرسه و نوجوانان ،علل ایحاد کم‌خونی فقر آهن ،کمبود آهن و کم‌خونی فقر ،سنین مدرسه موجب کاهش قدرت ،آهن و کم‌خونی فقر آهن ،عوارض ناشی از کم‌خونی فقر ،جذب آهن ،کم‌خونی فقر آهن در دختران ،مصرف ،مواد غذایی حاوی آهن ،کم‌خونی فقر آهن بروز ،بهداشتی ،ذخایر آهن بدن ،درمان ،فقر آهن در دوران مدرسه ،فقر آهن و کم‌خونی ناشی ،کم‌خونی فقر آهن و درمان

خلاصه ماشینی:

"(پارک، ترجمهء شجاعی تهرانی،1372،ص 304) عوارض ناشی از کم‌خونی فقر آهن در کودکان سنین مدرسه‌ و نوجوانان آهن کافی برای حفظ سلامت،رشد مطلوب و فراهم ساختن‌ زمینهء مناسب برای یادگیری در دوران تحصیل ضروری است. (دی مایر،ترجمهء عبداللهی،1372) علل ایحاد کم‌خونی فقر آهن در دوران مدرسه و بلوغ در سنین مدرسه بدن ه دلیل رشد به آهن بیش‌تری نیاز دارد و مصرف ناکافی منابع غذایی حاوی آهن در این دوران منجر به‌ کمبود آهن می‌شود. در دوران بلوغ به سبب جهش رشد،نیاز دختران و پسران نوجوان به آهن بیش‌تر از دوران قبل است و در صورتی که از منابع غذایی حاوی آهن در برنامهء غذایی روزانه‌ به اندازهء کافی مصرف نشود،نوجوان به سرعت در معرض خطر کمبود آهن و کم‌خونی ناشی از آن قرار می‌گیرد. عادات و رفتارهای غذایی خاص در دوران مدرسه و بلوغ اغلب‌ موجب می‌شود که کودکان و دانش‌آموزان به جای مصرف غذاهای‌ خانگی از غذاهای غیر خانگی مانند انواع ساندویچ‌های سوسیس و کالباس،پیتزا و تنقلات غذایی کم‌ارزش مانند چیپس،نوشابه، شکلات و پفک استفاده‌کنند و به دلیل در معرض خطر کمبود آهن قرار می‌گیرند،زیرا این غذاها اغلب از نظر آهن فقیرند. به طور کلی مهم‌ترین عللی که موجب بروز کم‌خونی‌ فقر آهن در کودکان سنین مدرسه و نوجوانان می‌شود،به شرح‌ ذیل خلاصه می‌شود: اسکن‌ -مصرف ناکافی مواد غذایی آهن‌دار. (دی مایر،ترجمهء عبد اللهی،1372) توصیه‌هایی برای پیشگیری از کم خونی فقر آهن در کودکان‌ سنین مدرسه و نوجوانان -کودکان و نوجوانان باید در برنامهء غذایی روزانه از مواد غذایی حاوی آهن،مثل انواع گوشت‌ها(گوشت قرمز،مرغ، ماهی)جگر،حبوبات(مثل عدس،لوبیا)و سیزی‌های سبز تیره‌ (اسفناج و جعفری..."

  • دانلود HTML
  • دانلود PDF

برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.