Skip to main content
فهرست مقالات

امحاء فقر از طریق الگوی مصرف متعادل و متناسب

مصاحبه شونده:

کلید واژه های ماشینی : فقر، تغذیه، مواد غذایی، الگوی انستیتو تغذیه، جایگزینی الگوی صحیح مصرف مواد، مصرف مواد غذایی، خانوار، ضایعات مواد غذایی، افراد براساس الگوی انستیتو تغذیه، الگوی تغذیه انستیتو تغذیه

خلاصه ماشینی: "وی افزود:برای هر فرد روزانه 30 گرم گوشت نیاز است،به‌طور متوسط 14 گرم به صورت کوپن عادی و 6 گرم به صورت تعادلی در استان تهران توزیع می‌شود و در واقع 20 گرم گوشت به صورت کوپنی در اختیار هر یک از افراد جامعه قرار می‌گیرد، اما به لحاظ پخت نادرست و یخ‌زده بودن گوشت حتی از این مقدار نیز مواد غذایی لازم به بدن افراد نمی‌رسد. وی با اشاره به جدولی که در ذیل ارایه شده،هزینه تأمین اقلام خوراکی موردنیاز افراد براساس الگوی انستیتو تغذیه را حدود 58000 ریال در ماه برآورد کرد که با احتساب بعد خانوار در ایران(5 نفر)این میزان در مجموع به 290000 ریال می‌رسد. سناریوی سوم:جانشینی کالای گران با کالای غیرهم‌گروه ارزان (به تصویر صفحه مراجعه شود) واحد:ریال (به تصویر صفحه مراجعه شود) *لازم به ذکر است که متوسط سهم هزینه‌های خوراکی از کل هزینه‌های خانوار در سال 1373 معادل 34 درصد است که این سهم با افزایش کل هزینه‌ها کاهش می‌یابد،لذا ثابت فرض کردن این نسبت برای این میزان هزینه که از متوسط جامعه بالاتر است،از یک دیدگاه خوشبینانه منطقی به نظر می‌رسد. آقای عبد الله اصغرزاده نیز امحاء فقر را در اتخاذ الگوی مصرف مناسب می‌بیند و می‌گوید:تعدیل در ترکیب مواد غذایی در کشور به سمت نگران‌کننده‌ای پیش می‌رود و در جایگزینی مواد غذایی،مردم مقاومت و سلامت خود را در برابر بیماری‌ها از دست می‌دهند،لذا ترویج عادات و فرهنگ صحیح مصرف مواد غذایی هرچند کار دشواری است،اما ضرورت دارد. وی با ارایه آماری دربارۀ تغییرات درآمد افراد بر الگوی مصرف آنها،بر فعالیت فرهنگی در درازمدت برای جایگزینی الگوی صحیح مصرف مواد غذایی و جلوگیری از ضایعات این مواد تأکید می‌کند."

  • دانلود HTML
  • دانلود PDF

برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.