Skip to main content
فهرست مقالات

امنیت غذایی، ضرورت اقتصادی است

ISC (4 صفحه - از 35 تا 38)

کلید واژه های ماشینی : امنیت غذایی، واردات، سوء تغذیه، کشاورزی، اقتصادی، واردات مواد غذایی، تولید، افزایش واردات مواد غذایی، مواد غذایی، حدودی واردات مواد غذایی، ضرورت، تأمین امنیت غذایی، تولید محصولات کشاورزی، سیاسی، محصولات کشاورزی و مواد غذایی، برنج، تولید محصولات کشاورزی و مواد، ایجاد امنیت غذایی، تولید مواد غذایی، اجتماعی، جامعه، فقر، میزان تولیدات محصولات کشاورزی، واد غذایی، ضرورت اقتصادی، رشد تولیدات کشاورزی ضرورت، رشد تولیدات محصولات کشاورزی، گرسنگی، امنیت غذایی جامعه، واردات محصولات کشاورزی

خلاصه ماشینی: "در بعد اجتماعی نیز گذشته از آنکه فقر و گرسنگی تهدیدی برای امنیت جامعه تلقی می‌شود،بلکه بسیاری از هزینه‌های بهداشتی و درمانی در اثر سوء تغذیه و فقر غذایی افزایش می‌یابد. برای ایران اسلامی که هنوز بیش از دو سوم درآمد ارزی خود را از صدور نفت تأمین می‌کند،افزایش واردات مواد غذایی و بی‌توجهی به تولید این مواد در داخل،می‌تواند زیان‌های اقتصادی غیرقابل جبرانی به وجود آورد. در این مراسم دکتر عیسی کلانتری وزیر کشاورزی،ضمن برشمردن راهکارهای سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف برای تقویت کل سیستم‌های غذا و تغذیه به منظور پایداری امنیت غذایی گفت:بررسی عملکرد بخش کشاورزی در نخستین برنامه پنج سالۀ توسعه اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی کشور،نشان می‌دهد که متوسط نرخ رشد ارزش افزوده این بخش در سال‌های 73-68 به میزان 5/95 درصد(بیش از دو برابر نرخ رشد جمعیت)بوده است. وی با اشاره به ضرورت گسترش آموزش‌های لازم در زمینۀ تغذیه سالم و درست به خانوارها به‌ویژه زنان گفت: بسیاری از م واد غذایی که با دشواری تهیه می‌شود در اثر طبخ غلط،فقد ارزش‌های غذایی می‌شوند و سرمایه‌گذاری‌های کلان برای تولید محصولات کشاورزی و مواد غذایی را به هدر می‌دهند. با وجود آنکه موافقت‌نامه«نفت برای غذا»تا حدودی واردات مواد غذایی و دارو به عراق(به میزان 2 میلیارد دلار در هر شش ماه)تسهیل نمود،لیکن هنوز مردم این کشور با سوء تغذیه،بیماری،مرگ اطفال و... با وجود آنکه اینکه بسیاری از کشورها، بهانه‌جویی‌های آمریکا در ارتباط با ایران را قبول ندارند،اما مصلحت ایجاب می‌کند که تلاش و سرمایه‌گذاری برای تأمین امنیت غذایی جامعه همواره تداوم پیدا کند."

  • دانلود HTML
  • دانلود PDF

برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.