Skip to main content
فهرست مقالات

بهداشت (بیماری و بهداشت دستگاه گوارش)

نویسنده:

(5 صفحه - از 45 تا 49)

کلید واژه های ماشینی : دستگاه گوارش، بیماری و بهداشت دستگاه گوارش، معده، لوله گوارش، اثر عمل گوارشی شیره معده، بیماری، بهداشت، ترشح، روده، مری، مخاط معده، زخم پپتیک، دوازدهه، اختلالات مهم دستگاه گوارش، مواد غذایی، غدد، ترشح بزاق، آنزیمهای، دهان، اختلال، شیره معده، هضم، استفراغ، عمل هضم مواد غذائی، گوارش هضم و جذب مواد، جذب مواد غذایی، عمل بلع، موکوس، عمل اصلی دستگاه گوارش هضم، دستگاه گوارش هضم و جذب

خلاصه ماشینی: "لوله گوارش از دهان آغاز و به‌ مقعد ختم می‌گردد که مهمترین اندامهای آن‌ عبارتند از:دهان Mouth مری esophagus معده‌ Stomach دوازدهه duodenum روده کوچک‌ Small intestine روده بزرگ large intestine راست روده rectum و مقعد anus عمل اصلی‌ دستگاه گوارش هضم و جذب مواد غذایی‌ است،به منظور تکمیل اعمال یادشده،غذا باید با سرعت مناسبی در طول لوله گوارش به‌ حرکت درآید. عمل هضم و جذب غذا در لوله گوارش به‌ زمینه چندی نیازمند است که مهمترین آنها آمیخته شدن با ترشحات دستگاه گوارشی است‌ که ما در زیر به برخی از این ترشحات اشاره‌ می‌کنیم: الف-ترشحات بزاقی غدد مختلفی در دهان موجود است که‌ وظیفه ترشح بزاق را به عهده دارند. به دنبال این حالت، اختلال مگاایزوفاژ بوجود می‌آید که در این‌ حالت مواد غذایی در مری جمع شده و قسمت‌ فوقانی و میانی آن متسع می‌شود:گاهی قطر این اتساع به 10 سانتیمتر نیز می‌رسد،به‌ تعاقب این اختلال در اثر فعالیت باکتریائی‌ عفونت شدیدی در مری ظاهر می‌گردد که به‌ (به تصویر صفحه مراجعه شود) زخم مری منجر می‌شود. پس از آن‌که مرکز استفراغ‌ به اندازه کافی تحریک شد،با یک نفس عمیق‌ ریه‌ها پر از هوا می‌گردند،استخوان لامی و حنجره بالا می‌روند تا اسفنکتر انگشتری مری‌ باز بماند،سپس گلوت مجرای نای و زبان‌ کوچک،منافذ خلفی را مسدود می‌کنند،آنگاه‌ دیافراگم به پایین رانده شده،همزمان با این‌ پدیده،تمام عضلات شکم منقبض می‌شوند،به‌ دنبال این اعمال پیچیده و متوالی،معده‌ تحت فشار قرار می‌گیرد،از طرف دیگر ناحیه‌ پیلور مسدود شده به دنبال آن کارد یا اتساع‌ می‌یابد و محتویات معده با سرعت و به سهولت‌ به طرف مری و دهان رانده می‌شود تهوع‌ می‌تواند مقدمه استفراغ به حساب آید."

  • دانلود HTML
  • دانلود PDF

برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.