Skip to main content
فهرست مقالات

پاکده (با هم میهمان خود آشنا شویم)

معرف:

(10 صفحه - از 9 تا 18)

کلید واژه های ماشینی : پاکده، گویش، گندم، آب، گاو، گله، زنان، دهکده، کوه، پاکده آسیابهای آبی کار، آسیاب، زمین، چوبی، بره‌ها، مزد، خرمن، گویش مردم پاکده و بخش، مردم، مردم پاکده، آمارلو، گله بره، نقش، شیر جوی، زن پاکده، ده، زمینهای زیر کشت، امام‌زاده، پاکده دهکده، سنگ مزار، دان

خلاصه ماشینی: "/ دور نمای پاکده این بخش را از آن روی «آمارلو»می نامند که بیشتر مردمان آن زایل آمارلو هستند و در روزگار نادر شاه افشار از «قوچان» به این سرزمین کوچیده‌اند – به شوق و رغبت یا به تدبیر و سیاست نمی دانم؟ – کار آنان گله داری بود گویشی را که سخن می گفتند و هنوز هم می گویند «کردی» یا «کرمانچی» می نامیدند . پاره‌ای از مردم پاکده گمان می کنند که نیاکانشان گوسفندان فراوانی داشتند و هنگام بهار که در سردسیر بودند شیر میشهای گله خود را می دوشیدند و در شیر جوی می ریختند تا از آن راه به ده برسد و از این روی است که این جوی را تا امروز به نام «شیرجوی» می خوانند. / زن پاکده ای، این زن با «پنچ میل جوراب بافی» یک جوراب پشمی نقش دار می بافد طرح و تصویر هایی از کارگاههای گلیم بافی و نقش و نگارهای گلیم و خورجین و جوراب که در پاکده دیده شد با همین گفتار داده شده است(5). (طرح و تصویر های شماره 10، 11، 12و 13) / / / دو خورجین دستگاه گلیم و خورجین بافی کشاورزی، آب، آسیاب و نان پزی : کار مردم ده کشت گندم و جو است؛ کمی هم «ارزن» و «یونجه» برای گاو و گوسفندهای خود می کارند."

  • دانلود HTML
  • دانلود PDF

برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.