Skip to main content
فهرست مقالات

شیره پزی به روش سنتی

نویسنده:

(3 صفحه - از 53 تا 55)

کلید واژه های ماشینی : شیره ،شیره پزی به روش سنتی ،کشمش ،شیره‌پزی به روش سنتی ،روش سنتی در روستای آسیابک ،مسی ،مختاری ،تغار ،شیرهء ،شیرهء کشمش ،نان ،شیرهء خرما ،پخت شیرهء خرما ،سوراخ ،آب شیره ،آتشدان ،گرفتن شیرهء کشمش ،خاک شیره ،چوب ،خرما ارزان‌تر از شیرهء کشمش ،تغار کوچک‌تر ،گرفتن شیرهء خرما ،روش آب شیره ،پخت شیره ،تیان ،خرما و کشمش ،شیره کف ،درون تغار ،داخل ظرف مسی ،شیره به روش سنتی

خلاصه ماشینی:

"خرما را از جنوب و کشمش را از ملایر می‌آوردند کارگاه شیره‌پزی در اتاقی به نام لیث او(اتاق خالی)بود که در آنجا تغارهایی(ظرفهای سفالی‌ با دهانهء گشاد)بزرگ را کنار هم بر روی سکویی گذاشته و با گچ ثابت می‌کردند. با این روش آب شیره را تا سه بار صاف می‌کردند. آب شیره را داخل ظرف مسی‌ بزرگی به نام تیان می‌ریختند و روی آتشدان می‌گذاشتند. پس از درست شدن شیره در آتشدان دیگر چوب نمی‌گذاشتند تا آتش کم و در نهایت خاموش‌ شود. شیره را از تیان داخل یک تشت سفالی به نام سونه می‌ریختند و با جارویی از پوشال‌ گندم(که تقریبا چهل سانتی‌متر بود)به هم می‌زدند تا خنک شود. هنگام پخت این شیره کف آن را به هم می‌زدند تا رنگش‌ روشن‌تر شود. برای گرفتن شیرهء خرما،خرماها را به‌طور منظم بر روی سکویی(با ارتفاع تقریبا 51 سانتی‌متر)که در«لیت او»قرار داشت می‌چیدند. بقیهء مراحل پخت شیرهء خرما مانند شیرهء کشمش بود."

  • دانلود HTML
  • دانلود PDF

برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.