Skip to main content
فهرست مقالات

کرباس بافی نجف آباد

نویسنده:

(13 صفحه - از 131 تا 143)

کلید واژه های ماشینی : کرباس ،پارچه ،بافت ،پنبه ،نخ ،کرباس‌بافی ،آب ،کرباس‌بافی نجف‌آباد ،تارها ،چوب ،کلاف ،چرخ ،ماکو ،ماسوره ،رنگهای ،دستگاه کرباس‌بافی ،محل قرار گرفتن دستگاه کرباس‌بافی ،نورد ،دستگاه کرباس ،بافت پارچه ،چادر ،چرخیجه ،پارچه‌های کرباس ،سر کلاف نخهای پیوند ،داخل ماکو کار بافت ،بافت پارچه و کرباس‌بافی ،پارچه‌های بافته‌شده دور چوب نورد ،پود ،وصل ،خرید و فروش

خلاصه ماشینی:

"از جمله عوامل محدود گشتن تولید این پارچه دستباف می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: 1-ورود دستگاهها و ماشینهای صنعتی بافندگی و شروع به کار کارخانه‌های پارچه‌بافی 2-کم رونق شدن بازار خرید و فروش پارچه در سالهای اخیر 3-سختی تهیه پارچه دستباف و راحتی تهیه پارچه‌های تولید شده صنعتی توسط کارخانه‌ای پارچه‌بافی بافندگی کرباس کرباس‌بافی در بین مردم نجف‌آباد به«کاربافی»معروف است. (به تصویر صفحه مراجعه شود) سردسته زیردسته (به تصویر صفحه مراجعه شود) گل و شونه نورد و سیخ نورد:نورد چوبی قسمتی از دستگاه است که روبروی بافنده قرار می‌گیرد و برای تاباندن و جمع کردن پارچه‌های بافته شده از آن استفاده می‌شود. میخ چاله:چوبی در جلو دستگاه است که با فاصله و عمود بر زمین نصب شده تا کلاف‌ نخهای مربوط به تارها به این چوب وصل شده و کار بافت راحت‌تر صورت گیرد. اصطلاحات و گویشهای محلی بته سرکج:بته جقه بقچه باغی:پارچه‌ای جهت حفظ و نگهداری مواد غذایی پله‌کون:دستگاهی جهت کلاف کردن تیمچه:محل خرید و فروش کرباس چادر سری:پارچهء بافته شده که به صورت چادر کمرچین‌دار برای تازه عروسها دوخته‌ می‌شده است. چادر ورکاری:پارچهء بافته شده برای چادر زنان چاله کاربافی:گودال زیر دستگاه کرباس‌بافی چرخ کلون‌دار:چرخ نخ‌ریسی چرخیجه:چرخچه چله کردن:چله کردن چیت‌گر:چیت‌ساز دشکی:نخ ریسیده شده در مرحله نخ‌ریسی ریشتن:ریسیدن سردسته،زیردسته:شانه سرکچک:قسمتی از دستگاه شود کردن:آهار زدن،به‌معنای مغزور کردن،مغز آب کردن قابیل:قسمت چوبی بالای دستگاه کاربافی:کرباس‌بافی در اصطلاح مردم نجف‌آباد کپی‌کار:قسمتی از دستگاه کرباس خر:خریدار کرباس کرباس مینای:پارچهء کرباس به رنگ آبی گل وشونه:به مجموعه نی‌ها و نخهای پیچیده شده به دور آن بر روی دستگاه،می‌گویند."

  • دانلود HTML
  • دانلود PDF

برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.