Skip to main content
فهرست مقالات

خوراکیها: نان کرنو در شهر بابک

معرف:

کلید واژه های ماشینی : نان کرنو در شهر بابک، نان، کرنو، خمیر، پخت، آرد، حرارت، لگن، سفره، پخت نان در کرنو

خلاصه ماشینی: "اما امروز مشعل‌های گازسوز و نفت‌ سوز حرارت لازم را برای پخت نان در آن ذخیره می‌کنند،علاوه بر هیزم آنچه برای پخت نان‌ در کرنو لازم است بدین قرار است: *تعدادی سنگ تقریبا گرد که هرکدام در حدود 001 گرم وزن دارند و به آنها کلوق کرنو (koloq) گفته می‌شود. چند ساعت قبل از خمیر کردن،مایه را از لابه‌لای آرد برداشته‌ با کمی آب و آرد مخلوط کرده ورز می‌دهند و در جای گرم نگهداری می‌شود تا ترش شود که‌ در اصطلاح محلی گفته می‌شود مایه خمیر را ور (var) بیاوریم. برای پخت مهم‌ترین بخش تغذیه خانواده‌ها در آن روزها که هنوز تکنولوژی بدون شناخت‌ راه پیدا نکرده بود و بر اعصاب انسانها مسلط نشده بود و روابط عاطفی و دوستانه‌ای برقرا،و همکاری مردم این شهرستان مانند سایر مردم کویرکه صبوری و قناعت را از طبیعت‌ آموخته‌اند،حرارت کرنو را بعد از پخت نان به هدر نمی‌دادند بلکه برای پختن غذا از آن استفاده‌ می‌کردند."

  • دانلود HTML
  • دانلود PDF

برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.