Skip to main content
فهرست مقالات

آش های فارس

معرف:

کلید واژه های ماشینی : شیر، فارس، نخود، شب چهارشنبه‌سوری آش بغرای چهارشنبه‌سوری، طرز تهیه بغرای چهارشنبه‌سوری، آجیل، آش کارده، طرز تهیه آش، بنه، آش کشک

خلاصه ماشینی:

"زنده‌یاد محمد مهدی مظلوم‌زاده در کتاب«آشپزی در فرهنگ مردم کازرون»از این آش‌ها نام می‌برد:«آش اسفناج-آش انار-آش بازاری-آش تماته‌ (tama?teh) «گوجه فرنگی»-آش‌ دهن روک‌ (dahan-rovak) -آش رشته-آش زرشک-آش شلغمی-آش عقیقه-آش کارده- آش کشک-آش گندمی-آش ماست-آش مجک-آش نرم نرمک‌ (narm-narmak) -آش‌ هفت درده‌ (haft-dardeh) -دووا«آش دوغ» (duva?) -شیر برنج-آش ماسک‌ (masak) «ماش». طرز تهیه بغرای چهارشنبه‌سوری در داراب: مواد اولیه این آش عبارتست:دنگره‌ (dongere) که مجموعه‌ایست از:«عدس-نخود-لوبیا و باقلا و رشته محلی»از خمیر عروسکی زیبا درست کرده،پس از آنکه دنگره پخت،رشته را در دیگ ریخته،ادویه و مقداری کشک کوبیده هم بدان اضافه می‌کنند-چون آش قوام آمد، کاسه‌ای از آش برداشته روی سر عروسک خمیری می‌ریزند و باهم صلوات می‌فرستند و می‌گویند:«درد و بلا به جون دشمن»آن‌گاه عروسک را دم آب روان می‌دهند. شاید همین تصور،آنان‌ را به فکر انداخته است که برای دفع بیماری از خانه و شفای بیمار خویشتن آشی به نام آش‌ ابو دردا بپزند و بین فقرا تقسیم کنند این آش روز چهارشنبه آخر ماه صفر پخته می‌شود."

  • دانلود HTML
  • دانلود PDF

برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.