Skip to main content
فهرست مقالات

Abstracts

ISC (7 صفحه - از 172 تا 178)

خلاصه ماشینی:

"4-1-همیاری در زمینه دامداری در واحدهای بهره‌برداری خانوادگی که هریک از کشاورزان تعدادی دام نگهداری می‌نمایند ،به نحوی که تامین علوفه و تغذیه آنها از طریق زوائد محصولات زراعی فراهم آید،میزان شیر حاصله برای هر خانوار قابل تبدیل به فرآورده‌های دامی و یا عرضه مستقیم به بازار نیست،لذا طبق رسمی که از گذشته دور معمول بوده است محصول شیر روزانه خانوارهای یک روستا،و یا هرچند خانوار در یک روستا،در اختیار یکی از خانارهای دامدار قرار داده میشود،تا وی بتواند با استفاده از شیر بیشتری آنرا به فرآورده لبنی موردنظر تبدیل نماید. زمین هر زارع را مشخص کرده و باو تحویل دادند،که این امر موجب شد تا«گروهی‌ کار کردن»مواجه با اشکالاتی گردد،اگرچه در غالب روستاها در سالهای اول با توجه به عرف و عادت روستاییان عضویت در واحدهای تولید گروهی را ادامه دادند،ولی بتدریج ناهم‌گونی در تعداد اعضاء بنه و بالنتیجه در سطح زیر کشت آنها حاصل شد تا جائیکه کشت بصورت منفرد شایع شد و شرکتهای تعاونی روستایی نیز که با قصد جانشین شدن مالک از بعد مسائل مربوط به مدیریت و سرمایه‌گذاری تشکل شده بودند،واحد زراعی خانوادگی را مبنای کار قرار داده و وام‌ و اعتبار بصورت فردی در اختیار آنها گذاشتند. سایر عواملی را که موجب کاهش و یا ترک همیاری در این زمینه گردیده است می‌توان‌ با توجه به ویژگیهای بنه بشرح زیر دانست: -تغییر نظام اجتماعی روستا و متحول شدن سلسله مراتب اجتماعی درده که معمولا در ارتباط با قدرت مالک و نزدیکی با او قرار داشت،از عواملی است که موجب دیگری و عدم توافق زارعین‌ گردید،به عبارتی آنها خود را از نظر اجتماعی برابر یافتند،زیرا منزلت اجتماعی را در رابطه با زمین‌ داشتن یافتند و بنابراین تفاوتی بین خود به صورتی‌که سلسله مراتب و تقسیم کار داخل بنه را بپذیرند،قائل نبودند."

  • دانلود HTML
  • دانلود PDF

برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.