Skip to main content
فهرست مقالات

امنیت غذایی و دسترسی به آن در ایران

نویسنده: ؛

زمستان 1383 - شماره 24 علمی-پژوهشی (28 صفحه - از 133 تا 160)

کلیدواژه ها : امنیت غذایی ،نابرابری ،دسترسی به مواد غذایی و توسعه کشاورزی

کلید واژه های ماشینی : امنیت غذایی ،غذایی ،مواد غذایی ،توسعه کشاورزی ،بخش کشاورزی ،توسعه روستایی ،سیاست‌های توسعه ،روستایی ،سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی ،سیاست‌های کشاورزی ،کشاورزی و امنیت غذایی ،افزایش میزان تولید بخش ،امنیت غذایی در ایران ،سیاست‌های توسعه کشاورزی ،دست‌رسی به مواد غذایی ،توسعه کشاورزی و امنیت ،سیاست‌های توسعه روستایی ،برنامه‌های توسعه ،سیاست‌های توسعه و دست‌رسی ،توزیع درآمد ،بانک کشاورزی ،میزان تولید ،ایجاد امنیت غذایی ،بانک مرکزی ایران ،گزارش اقتصادی ،مقدار کافی مواد غذایی ،برنامه‌های توسعه روستایی ،کشاورزی در سال ،کشاورزی ایران ،سیاست دولت

امنیت غذایی پیوسته بعنوان هدف اصلی سیاست‌های توسعه و دسترسی به مقدار کافی مواد غذایی و سلامت تغذیه‌ای همواره بعنوان یکی از محورهای اصلی توسعه و زیرساخت مهم پرورش نسل‌های آینده کشور در بعد از انقلاب مورد تاکید بوده است.این مقاله با بهره‌گیری از روش اسنادی به بررسی‌ها رابطه بین سیاست‌های توسعه کشاورزی و امنیت غذایی بعد از انقلاب می‌پردازد و در پی آن است تا میزان موفقیت این سیاست‌ها را در ایجاد امنیت غذایی در سطح کلان و خرد دریابد.این بررسی نشان می‌دهد که هر چند دولت در چارچوب سیاست‌های توسعه روستایی و کشاورزی، اقدامات قابل توجهی را آغاز کرده و به ویژه این سیاست‌ها بویژه در سال‌های اخیر در افزایش میزان تولید بخش قابل توجهی از محصولات اساسی غذایی مؤثر بوده‌اند و حتی با اجرای طرح محوری گندم توانسته است به خودکفایی در این محصول راهبردی در سال جاری(1383)برسد، ولی در فراهم کردن امکان دسترسی پایدار به امنیت غذایی برای تمام افراد جامعه چندان توفیقی حاصل نشده است. به عبارتی در حالی که این سیاست‌ها تا حد زیادی سبب ارتقای امنیت غذایی ملی شده‌اند، ولی به علت وجود نابرابری‌های پایدار درآمد و ثروت در توزیع و فراهم کردن بستر موثر و پایدار آن در سطح خرد(خانوار)موفق نبوده است.

  • دانلود HTML
  • دانلود PDF

برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.