Skip to main content
فهرست مقالات

تخمین و تحلیل تابع تولید نان «نتایج تحقیقات میدانی در شهرهای ارومیه و تهران»

نویسنده: ؛ ؛

تابستان و پاييز 1380 - شماره 2 (36 صفحه - از 116 تا 151)

کلیدواژه ها : تابع تولید نان ،بازدهی نسبت به مقیاس ،کارآئی فنی

کلید واژه های ماشینی : توابع تولید نان لواش تنوری ،تولید نان ،نان لواش سنتی تنوری ،تابع تولید نان ،تابع تولید ،نان لواش ،توابع تولید نان لواش ،لواش ،تولید نان لواش تنوری ،نان لواش سنتی ،نان لواش سنتی دوار ،توابع تولید ،لواش سنتی تنوری ،تولید نان لواش ،نانوائی ،تولید نان لواش سنتی ،نان لواش تنوری ،انواع نانهای مورد بررسی ،تخمین توابع تولید نان ،تنوری ،نان سنگک ،توابع تولید نان ،مورد نان لواش سنتی ،تخمین تابع تولید ،واحدهای نانوائی از انواع ،لواش سنتی دوار ،سنگک ،لواش سنتی ،تولید نان لواش دوار ،لواش تنوری

هدف از نگارش مقاله حاضر،تخمین تابع تولید به منظور محاسبه بازدهی نسبت به مقیاس‌ و کارآئی فنی تولید نان برای سال 9731،با استفاده از آمار مقطعی مبتنی بر اطلاعات مأخوذ از پرسشنامه‌های ویژه نانوائی‌های چهار نوع نان سنتی،لواش دوار،لواش تنوری،سنگک و بربری در محدوده شهر ارومیه(مرکز استان آذربایجان‌غربی)و تعداد محدودی از واحدهای‌ نانوائی از انواع نامبرده در شهر تهران بوده است.توابع تولید گوناگون برای انواع مختلف نان‌ تخمین و مناسبترین آنها برای تبیین فنی عوامل تولید نان معلوم گردید و در نتیجه توابع تولید (Leontief) و (Translog) استفاده شد.نتایج تخمین بیانگر وجود بازدهی ثابت نسبت به‌ مقیاس برای تمامی انواع نانهای مورد بررسی می‌باشد.کشش تولیدی عامل تولید آرد،89- 0/99 مورد تخمین است که در مقایسه با کشش تولیدی 1% عامل تولید نیروی کار انسانی،بیانگر وابستگی کامل تولید نان به وجود عامل تولید آرد است.تولید نهایی منفی نیروی کار در توابع‌ تولید نان لواش تنوری و نان بربری نشانگر عدم استفاده بهینه از عامل کار در تولید این نوع از نانهای مورد بررسی می‌باشد.کارآئی فنی مورد محاسبه برای نانهای لواش سنتی تنوری و دوار و همچنین سنگک 99%و برای نان بربری به میزان 89% بیانگر این واقعیت است که واحدهای‌ نانوائی مورد مطالعه از عوامل تولید نان با حد اکثر کارآئی فنی استفاده می‌کنند.

  • دانلود HTML
  • دانلود PDF

برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.