چکیده:
در این مقاله پ از مرور مقدمهای در خصوص WTO و وضعیت صنایع غذایی کشور؛در قالب یک کار میدانی با استفاده از پرسشنامهای که مبتنی بر نتایج مطالعات تجرب یمیباشد نظر متخصصین و دستاندرکاران را اخذ و پس از تجزیه و تحلیل در چارچوب ماتریس SWOT برخی فرصتها و تهدیدهای اقتصادی عضویت در WTO برای صنایع غذایی کشور معرفی گردیده و راهکارهایی برای بهرهبرداری هرچه بهتر از فرصتها ارائه شده است.
خلاصه ماشینی:
"مروری بر فرصتها و تهدیدهای اقتصادی ایران در پیوستن به سازمان جهانی تجارت (مطالعه موردی صنایع غذایی) بهزاد احمدی (دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت بازرگانی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران) چکیده در این مقاله پ از مرور مقدمهای در خصوص WTO و وضعیت صنایع غذایی کشور؛در قالب یک کار میدانی با استفاده از پرسشنامهای که مبتنی بر نتایج مطالعات تجرب یمیباشد نظر متخصصین و دستاندرکاران را اخذ و پس از تجزیه و تحلیل در چارچوب ماتریس SWOT برخی فرصتها و تهدیدهای اقتصادی عضویت در WTO برای صنایع غذایی کشور معرفی گردیده و راهکارهایی برای بهرهبرداری هرچه بهتر از فرصتها ارائه شده است.
لذا در یک تجزیه و تحلیل ساده از موارد بیانشده میتوان گفت که درصد بیشتری از پاسخدهندگان که در واقع از خبرگان موجود در این زمینه بشمار میآیند،با این فرصتها و تهدیدات موافق هستند و کشور ما در صورت الحاق به WTO با این فرصتها و تنگناها در کوتاهمدت و میانمدت روبهرو خواهد شد ولی همانطور که در جدول شماره(2)هم مشاهده میشود،میتوان گفت که فرصتهایی که در اثر الحاق ایران به WTO برای صنایع غذایی و شاید برای اقتصاد کشور ما پیش خواهد آمد،خیلی بیشتر از تهدیدهای اشارهشده در جدول شماره(3)است و البته همه این موارد بر این فرض مبتنی است که صنایع غذایی ما در صورت جدول(1)-فرم ماتریس SWTO فرصتها( opportunities )\تهدیدها( Threats ) O1 \باعث میشود که دسترسی به بازارهای جهانی محصولات آسانتر باشد."