Skip to main content
فهرست مقالات

مراسم محرم و اعتقادات مربوط به آن در بین فرقه بکتاشی و علویان ترکیه

(3 صفحه - از 17 تا 19)

خلاصه ماشینی:

"در این مراسم‌ ابتدا،اداره‌کنندهء مراسم که«بابا»نامیده می‌شود با قاشق بزرگی‌ محتویات دیگ را به هم می‌زند و بعد از او،سایرین به نوبت قاشق‌ را در میان دیگ می‌گردانند و نزدیک صبح،دیگ آش طی‌ تشریفاتی از روی اجاق برداشته می‌شود آنگاه همهء مریدان به دور دیگ حلقه می‌زنند. پس از آن«بابا»دعایی می‌خواند تا نوبت به توزیع غذا بین حاضران برسد که دور هم حلقه می‌زنند و به خوردن مشغول می‌شوند. در میان بعضی از علوی‌ها،آش‌ «عاشورا»در شب یازدهم محرم تهیه می‌شود و صبح روز دوازدهم‌ با خوردن این آش روزه را می‌گشایند،در این روز آش«عاشورا» بین افراد متعددی از همهء طبقات تقسیم می‌شود و معتقدند که‌ هرچه تعداد کسانی که از این آش نصیبی دارند،بیشتر باشد،ثواب‌ آن هم بیشتر خواهد بود. در بعضی نقاط در تمام روزهای اول ماه محرم مراسم آش‌پزان انجام‌ می‌شود و در هر نوبت کلا 11 تا 21 کیلو گندم باید در دیگ بزرگ‌ ریخته شود."

صفحه:
از 17 تا 19