Skip to main content
فهرست مقالات

روغن سویا، یکی از تحفه های استعمار

(6 صفحه - از 60 تا 65)

کلید واژه های ماشینی : روغن سویا، روغن، دانه، استعمار، دانه‌های روغنی، دانه سویا، کشاورزی، توسعه کشت دانه‌های روغنی، اسیدهای چرب، کشت دانه‌های روغنی

خلاصه ماشینی: "ضرورت مصرف روغن سویا به‌ حالت سرد لازم بتذکر است که تولید روغن مایع‌ در ایران که ماده اولیه آن اکثرا سویا می‌باشد همراه با تدابیر حفاظتی نیست یعنی‌ به بطور سهمی ئیدروژنه می‌شود و نه اسید- های چرب اشباع شدهء اضافی گرفته میشود نه دستگاههای تصفیه و بخصوص مراحل‌ بعد از بی بو کردن،از فولاد زنگ نزن هست‌ و نه زیر چتر حفاظتی ازت قرار می‌گیرد. تردید نیست که اگر تشویق مالی از زارعین و کمک‌های فنی که در جهت سویا بعمل آمد بتوسعه کشت آفتابگردان، کنجد،گلرنگ و زیتون اختصاص مییافت‌ و نواقص کار از قبل مبارزه با آفت،آموزش‌ کشت ردیفی و رق صحیح کاشت،داشت‌ و برداشت با وسایل خود کار تعلیم داده‌ می‌شد و همان حمایت مالی که از سویا بعمل‌ آمد(خرید کیلوئی 26 ریال و فروش‌ کیلوئی 32 ریال با حد اکثر 20%روغن‌ در دانهء خشک)مثلا از دانه آفتابگردان‌ که 48%روغن دارد بعمل می‌آمد و بنفع‌ کشاورز بر بهای خرید آن افزوده می‌شد(در عرض 4 سال اخیر فق کیلوئی 4 ریال به‌ نرخ خرید دانه آفتابگردان از زارعین‌ افزوده شده است)امید می‌رفت که لااقل‌ سهم مهمتری از کمبود مواد روغنی کشور تأمین شود و زراعتی مناسبتر با محصولاتی‌ با کیفیت بهتر در دسترس عامه گذارده‌ شود چه دانه آفتابگردان را تقریبا در تمام‌ انواع خاکها می‌توان کشت کرد و احتیاج‌ به آب زیاد نخواهد داشت و در مقابل‌ تغییرات جوی نیز مقاومت قابل توجهی‌ دارد و روغن آن از زمره روغن‌های بسیار با کیفیت مرغوب و سر شار از اسید چرب‌ اصلی است که مصرف آن را همه پزشکان‌ و متخصصین جهان بمنظور کاهش خطر انفار کتوس و بیماریهای تصلب شرائین‌ توصیه کرده‌اند."

  • دانلود HTML
  • دانلود PDF

برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.