Skip to main content
فهرست مقالات

بهداشت برای همه: زندگی بی شکر شیرین است

نویسنده:

(5 صفحه - از 54 تا 58)

کلید واژه های ماشینی : قند، شیرین، نشاسته، مصرف، مواد قندی، مقدار قند و انسولین خون، تغذیه، قند و شکر، زندگی بی شکر شیرین، صرف

خلاصه ماشینی:

"عیبی که مواد قندی در این مورد دارند اینست که آنها مانند مواد غذائی معمولی‌ رفع گرسنگی نمی‌کنند،بدین معنی وقتیکه انسان‌ مقدار زیادی از مواد قندی بخورد،بعلت سرعت‌ جذب این مواد،مقدار قند خون نیز بسرعت بالا می‌رود،و در نتیجه دستگاههای دفاعی بدن نیز برایمتعادل کردن قند خون بکار می‌افتند،چه‌ باید قند خون،همیشه در حال تعادل باقی بماند و زیادی و کمی آ نایجاد ناراحتی خواهد کرد،و مقدار قند در خون در حال ناشتا 90 تا 110 میلی‌ گرم در هر یکصد سانتیمتر مکعب است،و اگر مقدار قند خون کم بشود،از ذخیرهء قند در عضلات و کبد که بصورت‌"گلیکوژن‌"انبار شده است مقداری وارد جریان خون می‌شود،و اگر اضافه بر آن مقدار باشد،که مورد بحث ماست،دستگاههای دفاعی‌ بدن برای کم کردن آن به فعالیت می‌افتند و در نتیجه مقدار زیادی‌"انسولین‌"از لوزالمعده‌ تشرح شده و در روی قند اثر می‌کند و مقدار قند خون را از حد طبیعی هم پائین‌تر می‌اورد،و در نتیجه گرسنگی عارض می‌شود،و برای رفع این‌ گرسنگی،انسان مجبور می‌شود مواد قندی زیاد بخورد،و باز هم انسولین بیشتری وارد جریان‌ خون می‌گردد و یک حلقه و یا دو تسلسل معیوب‌ ایجاد می‌گردد. غذای آنان از لحاظ مواد قندی،چربی و پروتئینی شبیه غذای سایر مردم بود که فقط تغییری در آن داده شده بود،آن اینکه در شش‌ هفتهء اول نصف آن عده،30% از کالری خود را از نشاسته و گندم که بصورت نان میل می‌شد،و نصف دیگر همان مقدار کالری را از شکل بشکل کیک‌ و نان شیرینی دریافت نمودند،و در شش هفتهء دوم این دو گروه غذای خود را با هم عوض کردند هفته‌ای یکبار صبح ناشتا مقدار قند و انسولین خون‌ داوطلبان را آزمایش کرده و مشاهده نمودند مقدار قند و انسولین خون کسانی که با شکر تغذیه‌ می‌کنند بیشتر از آنهائی است که نشاسته می- خورند."

  • دانلود HTML
  • دانلود PDF

برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.