Skip to main content
فهرست مقالات

تازه های میراث: کلیات بسحق اطعمه شیرازی

نویسنده:

ISC (14 صفحه - از 199 تا 212)

توصیف گونه‌های اطعمه از جمله موضوعاتی است که می‌توان جسته و گریخته در آثار شعرای فارسی زبان پیدا کرد. ابواسحق جمال‌الدین حلاج شیرازی، مشهور به بسحق اطعمه (در گذشته 827 ه . ق) نخستین شاعری است که تمام کوشش خود را در سرودن شعرهای مربوط به توصیف غذاهای رنگارنگ صرف کرده و دیوان وی سرشار است از نام غذاهایی که اکنون پخته نمی‌شوند و در شناخت ذائقه و آداب غذا خوردن قدیم ایرانیان مهم می‌باشد. علاوه بر این، مطالعه نام این غذاها از لحاظ زبان‌شناسی و اتیمولوژی بسیاری از واژگان فارسی نیز اهمیت بسیار دارد. بعد از بسحق اطعمه، چند شاعر دیگر نیز در سروده‌های خود به توصیف اطعمه و ذکر نام غذاها پرداخته‌اند که از آن جمله می‌باشند: احمد اطعمه (متوفی 862 ه . ق)، تقی‌دانش

  • دانلود HTML
  • دانلود PDF

برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.