Skip to main content
فهرست مقالات

اهمیت شکر در امنیت غذایی و ضرورت حفظ آن در بسته حمایتی

نویسنده:

ISC (30 صفحه - از 95 تا 124)

کلید واژه های ماشینی : قند و شکر، خانوارها، انرژی، مصرف، سبد مصرفی خانوارهای شهری، سبد مصرفی خانوار، روستایی، مدیریت پژوهشهای بازرگانی داخلی، مؤسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی، خانوارهای شهری و روستایی

شکر از جمله اقلام سیاسی است که جایگاه ویژه‌ای در سبد مصرفی خانوارهای شهری و روستایی دارد و به علاوه، سهم بالایی از نیازهای خانوارها به انرژی را تأمین می‌نماید.میزان وابستگی گروههای کم‌درآمد به انرژی دریافتی از قند و شکر به مراتب بیش از گروههای پردرآمد است.قرارداشتن قند و شکر در بسته حمایتی دولت، کمک مؤثر در تثبیت و پایداری انرژی دریافتی خانوارهای کم‌درآمد در طول زمان داشته است و یافته‌های این تحقیق بر حفظ آندر بسته حمایتی تأکید دارد.با توجه به روند رو به تزاید پرخوری قند و شکر در دهکهای پردرآمد، کوشش در جهت هدفمند نمودن یارانه از ضروری‌ترین موارد می‌باشد.

خلاصه ماشینی:

"جدول 1-سهم هزینه قند و شکر از مخارج خوراکی خانوارهای شهری و روستایی به تفکیک گروهها درآمدی (درصد)مأخذ:طرح الگوی مصرفی، مدیریات پژوهشهای بازرگانی داخلی، مؤسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی (به تصویر صفحه مراجعه شود) جدول 2-قمیت ضمنی قند و شکر در جوامع شهری و روستایی به تفکیک گروههای درآمدی (ریال) مأخذ طرح الگوی مصرف، مدیریت پژوهشهای بازرگانی داخلی، مؤسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی جدول 3-مخارج سرانه قند و شکر در جوامع شهری و روستایی به تفکیک گروههای درآمدی (ریال)مأخذ طرح الگوی مصرفی مدیریت پژوهشهای بازرگانی داخلی، مؤسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی در حالیکه برای یک فرد پردرآمد(دهک دهم)روستایی، در سال 63 سهم فوق برابر با 28/1 درصد بوده و در سال 73 به مقدار حداکثر 93/4 رسیده است، مجداد در سال 75 به 1/3 درصد کاهش یافته است یعنی سالانه رشدی حدود 11 درصد داشته که این امر حاکی از آن است که اگرچه سهم قند و شکر در روستا بیشتر از شهر است اما رشد سالانه برای گروههای درآمدی مختلف یکسان نیست. بنابراین، در جمع‌بندی نتایج فوق می‌توان گفت که قند و شکر در مقایسه با سایر کالاها شایستگی آن را دارد که به منظور ایجاد و حفظ امنیت غذایی گروههای کم‌درآمد همچنان در بسته حمایتی باقی‌بماند، زیرا هنوز 10 درصد جامعه شهری و 10 درصد جامعه روستایی، انرژی توصیه شده از قند و شکر را دریافت نمی‌کنند و به علت داشتن کشش قیمتی حدود 5/0، افزایش قیمت نه تنها تأثیر چندانی در تغییر مصرف آنها نخواهد داشت بلکه باعث افزایش هزینه صرف شده برای قند و شکر این گروه خواهد بود که در نتیجه خانوارها مجبور نخواهند شد مصرف سایر کالاهای خوراکی یا غیرخوراکی را کاهش دهند که خود منجر به کاهش امنیت غذایی ازنظر تنوع غذایی می‌گردد."

  • دانلود HTML
  • دانلود PDF

برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.