خلاصه ماشینی:
"این امر از یک سو و ویژگی استراتژیکی گندم از سوی دیگر باعث گردیده است که دولت به عنوان تنها خریدار گندم کشاورزان عمل کند و بدین دلیل باتوجه به حجم گندم تولیدی و گستردگی جغرافیایی نقاط تولید و مصرف، نیاز به ایجاد تأسیسات ذخیرهسازی دائم و نیمه دائم در سطح کشور ضرورت یابد.
پارامترهایی چون ویژگیهای عرضه(زمان تولید، فرایند تولید، فاصله بین محل تولید و انبار، پراکندگی جغرافیایی محلهای تولید، قیمت تمام شده)، تقاضا(زمانهای خرید و مصرف، میانگین حجم کالای مورد نیاز متقاضیان و پراکندگی آنها، مسافت بین محل انبار و مصرف)، کالا(انواع کالا، قابلیت نگهداری آن، وسیله حمل مورد نیاز، نوع بستهبندی آن، قیمت و حجم آن)، نوع بازار (آزاد، انحصاری)و سایر عوامل(سیاسی، اجتماعی، تصادفی، نوع و حساسیت مسأله مورد مطالعه، منابع اطلاعاتی، زمانی و مالی موجود)در انتخاب نوع مدل مدخلیت دارند.
از سوی دیگر، برای حفظ نسبی کیفیت نان لازم است گندم بیات با گندم تازه برداشت شده ترکیب شود به همین منظور برای حجم اشغال شده از ظرفیت تأسیسات ذخیرهسازی به وسیله گندم سنوات قبل(و یا وارداتی)نماد M را در رابطه قرار دادهایم که مقدار آن بر اساس آمار موجود سیلوها و انبارها در سال مورد عمل (سال73)مشخص گردید.
در این وضعیت مدل مسأله هر بار با افزودن ترکیبی از دو مرکز حل شد که نتایج حاصل در جدول شماره 2 ارائه شدهاند: نتیجهگیری در این مقاله نشان داده شد که با استفاده از مدل برنامهریزی خطی میتوان به ارزیابی و تعیین مکان ایجاد تأسیسات ذخیرهسازی پرداخت، به نحوی که شاخصی مورد نظر بهینه گردد که در این مقاله از شاخص هزینه کل جابهجایی گندم از مبادی تولید به سیلوها استفاده شده بود."