Skip to main content
فهرست مقالات

معرفی کتاب: بیماریهای سیب و گلابی

نویسنده:

(3 صفحه - از 9 تا 11)

خلاصه ماشینی:

"(به تصویر صفحه مراجعه شود) سیب و گلابی از جمله محصولاتی هستند کهبا توجه به شرایط آب و هوایی‌ می‌توانند بسیاری از نقاط کشور ما کشت شده و در صورت برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری‌ مناسب به محصولی صادراتی،خصوصا برای عرضه به کشورهای حاشیه خلیج فارس‌ تبدیل گردند. س. آلدونیکل به‌ همت دکتر سید محمد اشکان ترجمه و توسط مرزک نشر دانشگاهی منتشر شده‌ است،از جمله کتاب‌هایی است که می‌تواند مورد استفاده گیاه پزشکان و مروجان‌ کشاورزی قرار گرفته و با معرفی بیماری‌ها و آفات سیب و گلابی و نحوه مبارزه با آنان به افزایش تولید این دو محصول کمک کند. گاهی جوانه گل روی شاخه‌های جانبی سال قبل نیز میزان تولید بعضی از ارقام مهم سیب در 5 منطقهء سیب خیز جهان،به هزار تن(برگرفته‌ شده از Bultitude سال 3891) (به تصویر صفحه مراجعه شود) تشکیل می‌شود که در صورتی که این جوانه‌ها به میوه تبدیل شود میوه حاصل به‌ مراتب کوچکتر از میوه‌های شاخه‌های کوتاه به وجود می‌آید. در نخستین مبحث از این بخش با عنوان بیماری‌های شاخسار و میوه،انواع لکه،زنگ، سفیدک و پوسیدگی میوه مورد بحث قرار گرفته و علاوه بر خصوصیات کلی بیماری مانند درصد اهمیت بیماری،مناطق جغرافیایی که بیشتر در معرض حمله بیماری هستند و میزان بروز خسارت،به توصیف نشانه‌های بیماری،عامل بیماری،چرخه بیماری و اپیدمیولوژی و همچنین چگونگی مبارزه با بیماری پرداخته شده است. برای مقدار هریک از عناصر اصلی و مهم‌ موردنیاز،دامنه‌ای بین کمبود و کفایت وجود دارد که اگر عنصر در این حد دسترس گیاه باشد، پاره‌ای از نقش‌های آن عنصر در گیاه تحقق پیدا نکرده و در نتیجه اختلالاتی در گیاه بروز و یا ازدیاد مواد معدنی مختلف پاسخ‌های متفاوتی از خود بروز می‌دهند که در اولین مبحث بخش‌ دوم کتاب با عنوان اختلال‌های تغذیه‌ای مطرح شده است."

  • دانلود HTML
  • دانلود PDF

برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.