خلاصة:
اثرکاهش محتوای گلیکوژن عضله برMFO و Fatmax هنگام فعالیت ورزشی در مردان تمرین نکرده چکیده هدف: هدف از این مطالعه بررسی اثر کاهش محتوای گلیکوژن عضله بر حداکثر اکسیداسیون چربی (MFO) و شدت ورزشی که حداکثر اکسیداسیون چربی در آن اتفاق می افتد (Fatmax) در مردان تمرین نکرده بود. روش پژوهش: هشت مرد سالم تمرین نکرده (سن 1±2/22 سال، شاخص توده بدنی 5/1±9/21 کیلوگرم بر متر مربع، چربی بدن 1±1/15 درصد و اوج اکسیژن مصرفی 41/0±82/2 لیتر در دقیقه) در دو وهله جداگانه با فاصله حداقل یک هفته شرکت کردند. هر آزمودنی در حالت ناشتا (ساعت 7:00)، در دو نوبت جداگانه، در وضعیت طبیعی گلیکوژن عضله و تحت شرایط کاهش گلیکوژن عضله، به طور تصادفی آزمون فعالیت ورزشی فزاینده ای با مراحل 3 دقیقه ای تا سرحد خستگی روی چرخ کارسنج اجرا کردند. در یکی از جلسات، آزمودنی ها بعدازظهر (18:00) روز قبل از اجرای آزمون فعالیت ورزشی برای اجرای فعالیت ورزشی به منظور کاهش محتوای گلیکوژن عضله به آزمایشگاه مراجعه کردند.کالری سنجی غیرمستقیم برای تعیین حجم اکسیژن مصرفی و دی اکسید کربن تولید شده در خلال فعالیت فزاینده استفاده شد. میزان اکسیداسیون مواد، MFO و Fatmax با کمک معادلات عنصرسنجی تعیین و محاسبه شد. از آزمون آماری t همبسته برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. یافته ها: MFO در شرایط کاهش گلیکوژن عضله (08/0±54/0 گرم در دقیقه) به طور معنی داری نسبت به شرایط طبیعی گلیکوژن عضله (04/0±36/0 گرم در دقیقه) بالاتر بود (01/0≥P). همچنین بین Fatmax و در شرایط کاهش گلیکوژن عضله (42/3±01/65 درصد VO2peak)و در شرایط طبیعی گلیکوژن عضله(13/3±12/46 درصد VO2peak) تفاوت معنی داری مشاهده شد (01/0≥P). نتیجه گیری: به طور کلی، نتایج این تحقیق نشان داد که کاهش گلیکوژن عضله قبل از فعالیت باعث افزایش MFO و جابه جایی MFO و Fatmax به شدت بالاتری از فعالیت می شود. این بدان معنی است که شروع در کاهش اکسیداسیون چربی در یک شدت بالاتری اتفاق می افتد و آزمودنی ها دیرتر به منابع کربوهیدرات وابسته می شوند.
ملخص الجهاز:
The intensity that elicits maximal fat oxidation مطالعاتی که تاکنون اثر کاهش محتوای گلیکوژن عضله بر اکسیداسیون چربی را بررسی کرده اند فقط از یک شدت ورزشی پایدار استفاده کرده اند اما دربارة بررسی اثر کاهش محتوای گلیکوژن عضله بر MFO و Fatmax در خلال فعالیت فزاینده اطلاعات دقیقی در دست نیست .
یافته ها نتایج نشان داد که میزان اکسیداسیون چربی زمان فعالیت ورزشی ، در تمام شدت های ورزشی ، در شرایط کاهش گلیکوژن عضله نسبت به شرایط طبیعی گلیکوژن عضله بالاتر بود، اما فقط در شدت های ٥٥، ٦٥، ٧٥ و ٨٥ درصد VOpeak٢ این تفاوت معنی دار بود (٠٠٥≥P) (شکل ١).
(P≤0/05) میزان اکسیداسیون کربوهیدرات در تمام شدت های ورزشی شرایط طبیعی گلیکوژن عضله نسبت به شرایط کاهش گلیکوژن عضله بالاتر بود، اما فقط در شدت های ٥٥، ٦٥، ٧٥ و ٨٥ درصد VOpeak٢ این تفاوت معنی دار بود (٠٠٥≥P) (شکل ٣).
مشاهدات ما نشان داد که میزان اکسیداسیون کربوهیدرات پس از کاهش محتوای گلیکوژن عضله در شدت های بالاتر از ٥٥ درصد VOpeak٢ نسبت به شرایط طبیعی گلیکوژن کاهش معنی داری پیدا کرد (شکل ٣).
Fatmax در آزمون با کاهش محتوای گلیکوژن عضله به طور معنی داری از آزمون با سطح طبیعی گلیکوژن بالاتر بود، این بدان معنی است که شروع در کاهش اکسیداسیون چربی در یک شدت بالا اتفاق می افتد و آزمودنی ها دیرتر به منابع کربوهیدرات وابسته می شوند.
شدت ورزشی که حداکثر اکسیداسیون چربی در آن شدت اتفاق افتاد به طور معنی داری در آزمون با کاهش گلیکوژن عضله نسبت به وضعیت طبیعی بالاتر بود.
Determination of the exercise intensity that elicits maximal fat oxidation J Med Sci Sports Exerc, 34:92-97.