خلاصة:
اهدف هدف پژوهش حاضر، بررسی متغیرهای کنترل تکانه و نظمبخشی هیجانی در بیماران مبتلا به اعتیاد غذایی درمقایسهبا گروه کنترل بود.
مواد و روش ها پژوهش حاضر، از نوع مقطعی (پسرویدادی) بود و تمامی نمونههای این مطالعه را بیماران مرد تشکیل میدادند. از بین بیماران مراجعهکننده به کلینیک چاقی بیمارستان امامخمینی(ره) و کلینیکهای چاقی شهر تهران، براساس نمونهگیری مبتنیبر هدف، سی نفر مرد مبتلا به اعتیاد غذایی بهعنوان نمونه پژوهشی انتخاب شدند. همچنین، سی نفر باتوجهبه همتاسازی انجامشده با گروه پژوهشی از بین کارکنان کلینیک، بیمارستان و دانشجویان دانشگاه تهران برگزیده شدند. برای ارزیابی کنترل تکانه و نظمبخشی هیجانی، بهترتیب از این ابزارها استفاده شد: مصاحبه نیمهساختاریافته SCID-I برای سرند و پرسشنامه اعتیاد غذایی یال (YFAS) بهمنظور تشخیص گروههای پژوهشی، مقیاس تکانشگری بارت (BIS-11) و پرسشنامه دشواری برای تنظیم هیجانی گراتز (DERS). افزونبراین، بهمنظور ارزیابی هریک از متغیرها، از تحلیل واریانس چندمتغیره (MANOVA) و نسخه شانزدهم نرمافزار SPSS استفاده شد.
یافته ها نتایج نشان داد که بیماران مبتلا به اعتیاد غذایی درمقایسهبا گروه کنترل، در تمامی شاخصهای کنترل تکانه و نیز تنظیم هیجانی، ازنظر آماری نمره کمتری کسب کردند.
نتیجه گیری بیماران مبتلا به اعتیاد غذایی درمقایسهبا گروه کنترل، تکانشگری بیشتر و نظمبخشی کمتری داشتند؛ بنابراین، نقص در کنترل تکانه و نظمبخشی هیجانی، از عوامل مهم در شکلگیری و تداوم اعتیاد غذایی محسوب میشود.
Objectives This study examined the variables of impulse control and emotional regulation in patients with food addiction compared to the control group.
Methods The study was cross-sectional, and the sample was composed of men. Thirty patients admitted to a clinic for food addiction were part of the research group, and another 30 persons were part of the control group. Semi-structured interviews were used for screening the participants. The Yale Food Addiction Scale was used for diagnosis and research groups, and the Barratt Impulsiveness Scale and Graz Difficulties in Emotional Regulation Scale were used to assess impulse control and emotional regulation, respectively. To evaluate each variable, multivariate analysis of variance was conducted.
Results The findings demonstrated that patients had statistically achieved the lowest scores in all aspects of food addiction, impulse control and emotional regulation compared with the control group.
Conclusion Patients with food addiction had high impulsivity and lower emotion regulation compared to the control group. Thus, it can be inferred that impaired impulse control and emotional regulation are important factors in the formation and persistence of addictions.