ملخص الجهاز:
"بیوتکنولوژی و حفاظت منابع ژنتیکیدیدگاه جدید در افزایش تولید و کیفیت مواد غذایی حسن اطاعت* کیده {IBاستفاده از ارقام پرمحصول و فنون پیشرفته کشاورزی از مهمترین موفقیتهای بشر درتولید غذا برای جمعیت روزافزون جهان به شمار میرود.
-نبودن درک واقعی از اهمیت تنوع زیستی -بیتوجهی به حفاظت مراکز و مناطق تنوع زیستی -استفادۀ گستردۀ از واریتههای اصلاح شده پرمحصول -نبودن مراکز و مؤسسات معتبر محلی برای نگهداری منابع ژنتیکی -سوانح طبیعی نظیر آتشسوزی و طوفان -چرای بیرویۀ دام -بهرهبرداری بیرویه بشر از درختان جنگلی -پیشرفت تمدن و توسعه شهرنشینی و زندگی ماشینی -بروز جنگلهای منطقهای خوشبختانه کشور ما دارای تنوع ژنتکی گیاهی بسیار غنی است.
باتوجه به اینکه سیبزمینی یکی از گیاهان مدل مهندسی ژنتیکاست و تحقیقات فراوانی برای افزایش ارزش غذایی آن از طریق مهندسی ژنتیک انجام شده است(عبد میشانی و بوشهری،ب 1374)،استفاده از رهیافتهای مختلف بیوتکنولوژی و مهندسیژنتیک،میتواند مشکل نداشتن ارقام متناسب صنایع تبدیلی سیبزمینی را حل کند.
نتیجۀ مشخصی که از بررسی مثال لوبیا و سیبزمینی به دست میآید این است که باتوسعۀ تحقیقات و شناسایی تنوع ژنتیکی و اجرای فنون بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک،میتوان مشکلات موجود در تولید،کیفیت و مصرف گونههای ارزشمند غذایی را برطرف کرد.
بنابراین به نظر میرسد که سرمایهگذاری در جهت شناسایی و حفاظت منابع ژنتیکی ازیکسو و کاربرد بیوتکنولوژی-چه در اصلاح نباتات و چه در صنایع غذایی از سوی دیگر تأثیرمستقیم و غیرقابل انکاری بر ارتقای تولیدات کشاورزی،تنوع فراوردههای غذایی و افزایش کیفیت غذا خواهد داشت."