Abstract:
زمینه و هدف: تغییر در سبک زندگی در دهههای اخیر، کودکان را به سمت تغییر در ترکیب بدن سوق داده است و بر اساس نتایج پژوهشهای مختلف، تغییرات جسمانی میتوانند بر مولفههای شناختی تاثیرگذار باشند؛ بدین ترتیب هدف تحقیق حاضر بررسی رابطه بین برخی ویژگیهای ترکیب بدن با توجه پایدار به عنوان یکی از مولفههای کنشوری شناختی در کودکان بود.
روش: روش مطالعه حاضر توصیفی از نوع همبستگی بوده است. تعداد 100 نفر از کودکان بین 7 تا 9 سال از طریق آزمونهای ترکیب بدن و عملکرد پیوسته دیداری مورد بررسی قرار گرفتند. برای تحلیل داده ها از آزمون همبستگی و رگرسیون استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد بین متغیر درصد چربی، شاخص توده بدن، درصد چربی تنه و نسبت کمر به لگن با خطای امیشن و تغییرپذیری زمان واکنش رابطه معنیداری وجود داشت (0/05>p). از سوی دیگر بین مولفههای میزان آب کلی بدن، پروتئین بدن، سطح انرژی متابولیک پایه، تودهعضلات اسکلتی و زمان واکنش رابطه منفی معنیداری وجود داشت (0/05>p). بر اساس نتایج رگرسیون مولفههای درصدچربی و شاخص توده بدن قادر به پیشبینی خطای آمیشن و مولفه توده عضلاتاسکلتی قادر به پیشبینی زمان واکنش بود (0/05>p).
نتیجه گیری: بر اساس نتایج به دست آمده هر کدام از مولفههای ترکیب بدن با مولفه خاصی از عملکرد شناختی در ارتباط است. در اینراستا مولفههای مرتبط با زمان واکنش را میتوان در ارتباط با بعد ادراکی حرکتی در نظر گرفت در حالی که شاخصهای مرتبط با چاقی با صحت عملکرد در ارتباط بودند؛ در نتیجه بنه ظر میرسد که بین ترکیببدنی و سازههای کنترل شناختی، یک ارتباط خاص وجود دارد.
Background and Purpose: The change in lifestyle in recent decades has led children to change in body composition, while researchers have shown that physical changes can affect cognitive components. The purpose of this study was to investigate the relationship between some body composition features with sustained attention as one of the components of cognitive function in children.
Method: The method of this study was descriptive and correlational. 100 children aged 7 to 9 years from Mashhad (winter 2017) were examined via the body composition (Cha. 1996) and continuous visual performance tests (Rosvold, 1954). For data analysis, correlation and regression tests were used.
Results: The results showed that there was a significant relationship between fat percentage, body mass index, trunk fat percentage and waist to hip ratio with omission error and reaction time variability (P<0.05). On the other hand, there was a significant negative relationship between the components of total body water, body protein, basal metabolic level and skeletal muscle mass with reaction time (P<0.05). Based on regression results, the fat percentage and body mass index were able to predict omission error and the skeletal muscle mass can predict reaction time (P<0.05). Conclusion: Based on the results, each body composition characteristics was associated with a specific component of cognitive function. In this regard, the components associated to the reaction time can be considered in relation to the perceptual motor aspect, while the obesity-related components were associated with the performance accuracy. As a result, there appears to be a specific connection between the body composition features and the cognitive control structures.