Skip to main content
فهرست مقالات

گزارش یکی از تله‌های (Pitfalls) بزرگ تحقیق: بررسی تأثیر عسل طبیعی بر میزان استرپتوکک موتانس بزاق مقاله

نویسنده:

علمی-پژوهشی (وزارت بهداشت)/ISC (‎7 صفحه - از 112 تا 118 )

چکیده:

سابقه و هدف: این تحقیق، جهت تعیین تأثیر مصرف عسل بر تغییرات میزان استرپتوکوکوس موتانس انجام گرفت. مواد و روش‌ها: مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی متقاطع، روی 24 نفر از دانشجویان دندانپزشکی انجام پذیرفت. در ابتدا از دو گروه 2 سی‌سی بزاق تهیه شد. سپس عسل در اختیار گروه مورد قرار گرفت و از آنها خواسته شد که آن را به مدت یک هفته، روزانه به میزان 5 میلی‌لیتر در دهان خود به مدت 5 دقیقه بچرخانند و سپس ببلعند. پس از 2 هفته Wash Out، جابجایی بین گروه‌ها انجام گرفت و تغییرات استرپتوکوک موتانس بزاق، با آزمون آماری Mann-U-Whitney بررسی شد. یافته‌ها: میزان اولیه‌ی استرپتوکوک موتانس بزاق افراد در گروه شاهد برابر با CFU/ml 30482±54250 بود که پس از مداخله‌، به میزان CFU/ml 27900±37042 کاهش یافت. همچنین در گروه مورد، قبل از مداخله، برابر با CFU/ml 34667±26000 بود که پس از مداخله‌، به میزانCFU/ml 35129±54167 افزایش یافت. جهت بررسی پایایی اندازه‌گیری استرپتوکوک موتانس بزاق، از تعداد 4 نفر دانشجو، 4 سی‌سی بزاق تهیه و به دو قسمت مساوی تقسیم و نمونه‌ی بزاق به عنوان 8 نفر به همان آزمایشگاه ارسال گردید. تفاوت میزان کلنی‌ها به میزان CFU/ml 9574±17500 بود (04/0P). نتیجه‌گیری: پیشنهاد می‌شود قبل از شروع تحقیق، یک مطالعه‌ی آزمایشی انجام گیرد تا محقق به امتیازات آن جهت ارتقای پژوهش نایل شود.

کلیدواژه ها:

بزاق ، عسل ، استرپتوکوک موتانس ، پلاک دندانی ، تله‌های تحقیق ، Saliva


برای مشاهده محتوای مقاله لازم است ورود پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.

تحتاج دخول لعرض محتوى المقالة. إذا لم تكن عضوًا ، فتابع من الجزء الاشتراک.
إن كنت لا تقدر علی شراء الاشتراك عبرPayPal أو بطاقة VISA، الرجاء ارسال رقم هاتفك المحمول إلی مدير الموقع عبر credit@noormags.ir.

You need Sign in to view the content of the article. If you are not a member, proceed from part Membership.
If you fail to purchase subscription via PayPal or VISA Card, please send your mobile number to the Website Administrator via credit@noormags.ir.