چکیده:
هدف این پژوهش، اولویتبندی توانمندسازهای ناب- چابکی در صنایع غذایی و آشامیدنی استان قزوین با روش ترکیبی FLinPreRa-FQFD است، بهطوریکه امکان ارزیابی مستقیم تأثیر توانمندسازهای ناب- چابکی بر ویژگیهای آن فراهم شود و با تعداد زوج مقایسة کمتر و حفظ سازگاری در اولویتبندی، به بهبود در تصمیمگیری منجر شود. در این پژوهش، بعد از مطالعة مبانی نظری و پیشینة موضوع ناب- چابکی، ویژگیها و توانمندسازهای آن تعیین شدند و چارچوبی برای اولویتبندی این شاخصها و همچنین مزایای رقابتی عمدة موجود در ادبیات پژوهش، طراحی شد. 38 شرکت از صنایع غذایی و آشامیدنی در استان قزوین، مبنای پژوهش قرار گرفتند. یافتههای پژوهش بیانگر این است که مزیت رقابتی «هزینه» مهمترین مزیت رقابتی در این صنعت است. ویژگی «حساسیت به بازار و مشتری» در صنایع غذایی و آشامیدنی با نظر خبرگان این صنعت، از مهمترین ویژگیها شناخته شد. همچنین، در میان توانمندسازها، توانمندساز «معرفی سریع محصولات جدید و کاهش زمان چرخة تولید» بالاترین وزن و اولویت را بهدست آورد.
The purpose of this study is to prioritize leagility enablers in food and beverage industries in Qazvin Province with the hybrid method of FLinPreRa-FQFD. In doing so, it directly assessed the impact of leagility enablers on its attributes with fewer pairwise comparisons and yields consistent priority ranking which lead to improvement in decision-making. In this study, after reviewing literature and theoretical background of the leagility, its attributes and enablers are identified and a framework for prioritizing these indicators as well as major competitive advantage is designed. The study was based on 38 companies from the food and beverage industries, in Qazvin province. The findings indicate that competitive advantage "costs" is the most important competitive advantage in this industry. "Customer and market sensitiveness", is the most important attribute based on expert viewpoints. Also among the enablers, "rapid introduction of new products and production cycle time reduction" in achieved the highest weights and priorities.
خلاصه ماشینی:
رويکرد ترکيبي FLinPreRa-FQFD براي اولويت بندي ويژگي ها و توانمندسازهاي ناب - چابکي در صنايع غذايي و آشاميدني استان قزوين نيما اسفندياري ١، محمود مرادي ٢، محمدعلي ولي پور٣ هدف اين پژوهش ، اولويت بندي توانمندسـازهاي نـاب - چـابکي در صـنايع غـذايي و آشاميدني استان قزوين با روش ترکيبي FLinPreRa-FQFD است ، به طوري که امکان ارزيابي مستقيم تأثير توانمندسازهاي ناب - چابکي بر ويژگي هاي آن فراهم شود و با تعداد زوج مقايسـة کمتر و حفظ سازگاري در اولويت بندي ، به بهبود در تصميم گيري منجر شود.
بتاني در سال ٢٠٠٩ در پژوهشي با عنوان «رويکرد QFD فازي براي دسـتيابي بـه چـابکي » بـا شناسايي ٦ زمينة رقابتي ، ٣٢ ويژگي و ٧ توانمندساز چـابکي در قالـب دو خانـه کيفيـت متـوالي ، توانمندسازهاي چابکي را اولويت بندي کرده است .
Leagility: Integrating the lean and agile manufacturing paradigms in the total supply chain, International Journal of Production Economics, 62(1): 107- 118.
An integrated model for the design of agile supply chains, International Journal of Physical Distribution & Logistics Management, 31(4): 235- 246.
Lean production and sustainable competitive advantage, International Journal of Operations & Production Management, 20(8): 959- 978.
Policy formulation by use of QFD techniques: A case study, International Journal of Quality & Reliability Management, 11(5): 46- 58.
Agility drivers, enablers and outcomes: Empirical test of an integrated agile manufacturingmodel, International Journal of Operations & Production Management, 27(12): 1303- 1332.
A methodology for achieving agility in manufacturing organizations, International Journal of Operations & Production Management, 20(4): 496- 513.