چکیده:
آب مجازی، مفهومی جدید در مدیریت منابع آب سالانه حجم زیادی آب صرف نوشیدن، پخت و پز، شست و شو و سایر فعالیت های انسان می شود که به عنوان مصارف مستقیم آب می توان از آن ها یاد کرد، اما احجام بسیار بیشتری از آب، صرف تولید محصولات کشاورزی، صنعتی و ارائه خدمات می شود. این مقدار آب علی رغم حجم زیاد، معمولاً از سوی هیچ یک از مصرف کنندگان به دلیل نامحسوس بودن مدنظر قرار نمی گیرد، اما نقش بسزایی در تولید، مصرف و تبیین چشم انداز منابع آب در دسترس دارد. در واقع مفهوم آب مجازی نگرشی جدید به مصارف غیر مستقیم و پنهان آب در چرخه تولید و ارائه خدمات به نسل بشر است. این مفهوم نخستین بار در سال 1993 .Allen J.A مطرح شدو به بیان ساده آب مجازی، جمع کل آب موردنیاز برای تولید قدار معینی از محصول، با توجه به شرایط اقلیمی، مکانی، زمان و راندمان تولید می باشد. وابستگی انسان به آب نشان می دهد که نیاز آبی برای تولید غذا به مراتب بیشتر از نیازهای شرب است؛ 2 تا 4 لیتر آب در روز برای نیازهای بیولوژیک ( آب آشامیدنی ) در زنده ماندن انسان کافی است در حالی که 1000 مرتبه بیشتر برای تولید غذا آب لازم است. این دلیلی است که چرا مفهوم آب مجازی در زمانی که ما در مورد تولید غذا صحبت می کنیم اینقدر مهم است. در این مقاله سعی شده ضمن بیان مفهوم آب مجازی و مقدار مصرف آن در تولید محصولات مختلف، راه کارهای مختلف جهت مدیریت و حفظ منابع آب نیز ارائه گردد.
خلاصه ماشینی:
"از مقایسهی این دو جدول در شرایط یکسان چگالی یون و بردار پتانسیل a مشاهده میشود که در حالت اول که جرم یون، جرم کاهش یافتهی دوتریوم و تریتیوم در نظر گرفته شده نسبت به حالت دوم که در آن جرم یون، جرم دوتریوم (جرم تریتیوم خیلی کم در نظر گرفته شده است) در نظر گرفته شده، سرعت پیستون کمتر میباشد و انرژی یونها، دامنهی توقف و زمان تونلزنی بیشتر میباشد.
اگر چه حالت اول دارای انرژی یونی ودامنهی توقف بالاتری میباشد و در کل شرایط بهتری را برای تونل زنی نسبت به حالت دوم دارد اما این نکته نیز دیده میشود که اختلاف انرژی یونی و دامنهی توقف بین این دو حالت با افزایش چگالی خیلی کم میشود پس یک نتیجهی مهم گرفته میشود که در چگالی خیلی بالا میتوان از کپسول دوتریوم (با غلظت کم تریتیوم) به جای کپسول حاوی مقدار مساوی دوتریوم وتریتیوم استفاده کرد که این از لحاظ اقتصادی خیلی مقرون به صرفه است."