Skip to main content
فهرست مقالات

یک قدم تا سلامتی؛ آلرژی

خلاصه ماشینی:

"3. ماست سل‌ها با انفجار خود، مواد شیمیایی مختلفی از جمله هیستامین و اینترلوکین آزاد می‌کنند که عامل اصلی بروز بسیاری از علایم آلرژی است که از جمله این علایم می‌توان به خارش گلو، آب‌ریزش بینی، اشک‌ریزش، عطسه و سرفه اشاره نمود. این حالت ممکن است با مجموعه‌ای از حملات خارش چشم و صورت آغاز شود و در عرض چند دقیقه، به سرعت در تمام بدن پخش شود و علایم جدی‌تری چون درد معده، گرفتگی عضلات، تهوع و اسهال را به دنبال داشته و در عین حال درجه التهاب مجاری تنفسی و گوارشی به حدی برسد که تنفس و بلع بسیار مشکل شود. مواد آلرژی‌زا اگرچه صدها مادة معمولی می‌توانند آغازگر واکنش آلرژیک باشند، اما موادی که شایع‌تر هستند و آلرژن نامیده می‌شوند، شامل این مواد هستند: دانة گرده گیاهان، کپک‌ها، گرد و غبار خانگی، جانداران میکروسکوپی مانند مایت و گرد و غبار حاوی مواد دفعی و اجزای بدن آن‌ها، پروتئین‌های حیوانی، روغن و مواد دفعی حیوان، مواد شیمیایی صنعتی، غذاها و داروها، پر پرندگان، سوسک‌ها و مواد دفعی آن‌ها. از جمله میوه و سبزی‌هایی که ممکن است آلرژی فصلی را در این افراد تشدید کنند و باعث خارش و تورم دهانی شوند، می‌توان به: سیب، هویج، کرفس، گوجه فرنگی، فندق، خربزه، موز، گیلاس، زردآلو، گوجه سبز و هلو اشاره کرد. همچنین مواد شیمیایی که هر روز آن‌ها را وارد بدن خود می‌کنیم (به خصوص از طریق مصرف غذاهای آماده) نقش مهمی در این زمینه دارند."

برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.