Skip to main content
فهرست مقالات

تغذیه سالم؛ قسمت سوم

نویسنده:

خلاصه ماشینی:

"ب. اثرگذاری بر وضعیت کلسیم در بدن؛ بررسی‌‌ها نشان می‌‌دهد که زیاده روی در مصرف منابع غذایی غنی از کلسیم و پروتئین احتمال ابتلا به سنگ‌‌های کلیوی و استئوپروز را افزایش می‌‌دهد؛ البته بدن در چنین شرایطی برای حفظ تعادل اسید و باز محیط داخلی بیشتر تلاش می‌‌کند، و در برابر متابولیسم پروتئین که موجب اسیدی شدن محیط داخلی بدن می‌‌گردد سعی بر خنثی کردن این اسید اضافی دارد؛ به همین دلیل اقدام به آزاد کردن کلسیم از منابع آن می‌‌کند. وقتی غذاهای پروتئینی همراه با مواد غذایی حاوی کربوهیدرات مصرف می‌‌شود، جذب تمام اسیدهای آمینه ـ به جز تریپتوفان ـ از سطح خونی مغزی کاهش می‌‌یابد. تریپتوفان در مراحل مختلف خواب نقش کلیدی دارد و به خواب راحت کمک می‌‌کند، البته در صورت مصرف غذاهای حاوی پروتئین زیاد، عبور تریپتوفان در رقابت با سایر اسیدهای آمینه در سطح خونی مغزی کاهش یافته، و فرد را مبتلا به بی‌‌خوابی می‌‌کند."


برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.