چکیده:
هدف: پپتیدYY، پپتید روده ای است که در تنظیم دریافت غذا نقش اساسی دارد. با این حال تغییرات پپتیدYY پس از سازگاری با تمرینات مقاومتی تا کنون مورد بررسی قرار نگرفته است. هدف از این پژوهش بررسی اثر هشت هفته تمرین مقاومتی بر سطوح پلاسمایی پپتیدYY ناشتایی در زنان چاق غیر فعال بود. روششناسی: در این راستا 24 نفر زن چاق با میانگین سن (24/ 2 ±08/ 33 سال) که سابقه بیماری خاصی نداشتند، به طور تصادفی در دو گروه تجربی (13 n=) و کنترل (11 n=) قرار گرفتند. اطلاعات اولیه دو گروه مثل قد، وزن، درصد چربی و شاخص توده بدن با وسایل مخصوص اندازه گیری شد. سپس گروه تجربی با برنامه تمرینی به صورت دایره ای با وزنه و با بکارگیری عضلات اصلی و با رعایت اصل اضافه بار به مدت 8 هفته و هر هفته 3 جلسه تمرین نمود. دو مرحله خون گیری در حالت 12 ساعت ناشتایی، قبل از شروع تمرین و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین از تمامی افراد انجام گرفت (2سی سی از ساعد دست چپ). نتایج: نتایج بدست آمده از این پژوهش بیانگر این موضوع بود که تمرین مقاومتی باعث تغییر معنی دار سطوح هورمون پپتید YYگروه تجربی نسبت به گروه کنترل و باعث کاهش سطح ناشتایی این هورمون گردیده است (001/ 0(p = . نتیجهگیری: این نتایج احتمالا خود بیانگر افزایش اشتها و تمایل بیشتر به دریافت غذا به علت جبران انرژی از دست رفته طی تمرینات می باشد .
Abstract
PYY is an intestinal peptid that has a basic role in control of receiving food. However, changes of PYY after
adaptaion to resistance training has not been examined. The purpose of this research is examining of the effect
of eight weeks resistance training on PYY levels of the plasma in nonathletic fat women in the fast conditions.
For this purpose, 24 fat women with average age (33/08±2/24 year) that had not antecedent in a specific
sickness accidentally divided into experimental group (n=13) and control group (n=11). The amount of
weight, eight, percent of fat and body mass index (BMI) as primary data were measured by specific
instruments. Then, experimental group did circle training with weight and by using main muscles and
regarding excess load principle for eight weeks and 3 sessions of a week. Two procedures of blooding was
done, one was done in the morning while all subjects had not eaten anything for 12 hours and the other one
was done 48 hours after the last session of training (2cc from left forearm). The results show that resistance
training significantly changesPYY levels of experimental group (p=0/001) in compare to control group and
decreased level of this hormone in the fast conditions. This shows increased appetite and desire to eat to
compensate the amount of energy that is used during the training.