چکیده:
به دلیل اهمیت بالای کشاورزی، در سال های اخیر بسیاری از کشورهای جهان اقدام به ایجاد و توسعه گردشگری کشاورزی کردهاند که میتواند بهعنوان مکمل فعالیتهای کشاورزی، به بهبود وضعیت این بخش، افزایش اشتغال و در پی آن ارتقا سطح اقتصادی جامعه محلی و کاهش بیکاری بیانجامد. در همین راستا هدف از این پژوهش سنجش رفتار مشارکتی و نقش آندر توسعه گردشگری کشاورزی در شهر سی سخت میباشد. روش تحقیق از نوع توصیفی- تحلیلی، روش نمونه گیری تصادفی ساده و ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل شاغلان بخش کشاورزی شهر سی سخت بوده و حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 362 بدست آمد. نتایج حاصل از تحقیق نشان میدهد، آگاهی جامعه محلی نسبت به مشارکت در توسعه گردشگری کشاورزی در وضعیت خوبی قرار داشته و میزان تمایل به مشارکت نیز بالا میباشد. از میان ویژگی های تاثیر گذار در تمایل به مشارکت، شاخص اقتصادی بیشترین تاثیر، شاخص فرهنگی- ارزشی دومین عامل تاثیر گذار و شاخص گرایشی – انگیزه ای کمترین تاثیرگذاری بر تمایل به مشارکت را به خود اختصاص داده اند. در نهایت می توان اذعان داشت رفتار مشارکتی شاغلان بخش کشاورزی شهر سی سخت در وضعیت خوبی قرار دارد که نقش بسیار مهمی در توسعه گردشگری کشاورزی ایفا می نماید همچنین در راستای تقویت هر چه بیشتر مشارکت جامعه محلی در فرآیند توسعه گردشگری کشاورزی در منطقه پیشنهاداتی ارایه گردیده است.
خلاصه ماشینی:
در بخش تحلیل ، به منظور سنجش رفتار مشارکتی جامعه محلی و نقش آن در توسعه گردشگری کشاورزی در شهر سیسخت ، فراخور نوع داده و اهداف پژوهش ، از آزمون های آماری در محیط spss و pls استفاده گردید و نتایج مورد بررسی قرار گرفت .
جدول ٥- آزمون معناداری ضریب مسیر {مراجعه شود به فایل جدول الحاقی} منبع : محاسبات تحقیق حاضر - معناداری اثرات ضریب مسیر غیرمستقیم ویژه داده های خام ، برای هر ضریب مسیر بین هر یک از متغیرهای پنهان در مدل یک مقدار T به دست میآید که تحلیل این مقادیر بدین صورت است : در سطح اطمینان ٩٠ درصد، ٩٥ درصد و ٩٩ درصد این مقدار به ترتیب با حداقل آماره تی ١.
جدول ٩ -کیفیت مدل اندازه گیری متغیرها {مراجعه شود به فایل جدول الحاقی} منبع : محاسبات تحقیق حاضر جدول ١٠- آزمون معناداری توانایی مدل {مراجعه شود به فایل جدول الحاقی} منبع : محاسبات تحقیق حاضر ٥- جمع بندی و نتیجه گیری مطالعات میدانی محققان نشان میدهد که با توجه به نوع فعالیت های کشاورزی، تنوع محصولات باغی و همچنین وجود مراحل کاشت ، داشت و برداشت محصولات در تمام فصول به خصوص فصول رونق گردشگری (بهار و تابستان و پاییز)، منطقه مورد مطالعه از ظرفیت زمینه ای لازم برای ایجاد و توسعه گردشگری کشاورزی برخوردار میباشد؛ از سوی دیگر، یافته های تحقیق نشان میدهد، آگاهی جامعه محلی نسبت به توسعه گردشگری کشاورزی نیز در وضعیت خوبی قرار دارد.
Farm tourism in Australia: a family Business and rural studies perspective, Doctoral dissertation, Griffith University.