خلاصه ماشینی:
نسبت متوسط سالیانه تعداد کارگاههای صنعتی خصوصی در کل صنعت طی سالهای 80-1375،92/15 درصد و در صنایع مواد غذایی و آشامیدنی در حدود 90 درصد بوده است.
این ارقام،در صنایع مواد غذایی و آشامیدنی در دوره زمانی مذکور حاکی از آن است که سهم کارگاههای صنعتی با 49-10 نفر کارکن تقریبا در طی دوره با تغییراتی مواجه نبوده و به طور متوسط 27 درصد شاغلین را به خود اختصاص میدهد.
چنانکه از این جدول ملاحظه میشود سهم صنایع مواد غذایی و آشامیدنی در سال 1375 از کل ارزش افزوده بخش صنعتی کشور 11/9 درصد بود که تا سال 1378 تغییر چندانی نیافت،اما،از این سال به بعد با کاهش تعداد کارگاههای تولید و سرمایهگذاری و به تبع آن کاهش میزان ارزش افزوده، سهم این بخش از ارزش افزوده صنعت کشور روند نزولی به خود گرفت و در سال 1380 به 9/2 درصد تقلیل یافت.
براساس اطلاعات مندرج در این جدول در سال 1375 به ازای یک واحد سرمایهگذاری 4/6 واحد ارزش افزوده ایجاد شده است؛این نسبت با یک روند افزایشی در سال 1380 به 11/1 واحد رسیده است؛برای صنعت مواد غذایی در سال 1375 معادل 5/5 واحد بوده که فراتر از متوسط صنایع است.
جمعبندی و نتیجهگیری توانمندیهای تولیدی و صادراتی صنایع غذایی ایران را براساس شاخصهای مورد بررسی میتوان در موارد زیر خلاصه کرد: 1-صنایع غذایی کشور(کارگاههای با بیش از 10 نفر کارکن)با در اختیار داشتن 16/24 درصد کارگاههای صنعتی،14 درصد شاغلان صنعت کشور(در متوسط دوره 80-1375)و 12 درصد جذب سرمایهگذاری صنعتی،9/2 درصد ارزش افزوده بخش صنعت کشور را به خود اختصاص میدهد.