نویسنده: اله ویردی، فرزانه؛
مطالعات تربیتی و اجتماعی قرآن و عترت بهار و تابستان 1399، سال سوم - شماره 5 (21 صفحه - از 113 تا 133 )
حجاب از مهمترین مسائل مورد توجه ادیان توحیدی به ویژه دین مبین اسلام است و نقش بسیاری در کاهش میزان انحرافات اجتماعی-روانی دارد. مسالة بدحجابی به عنوان آسیبی اجتماعی در سطح جامعه مطرح است و اصلاح و ترمیم آن، نیازمند مهندسی فرهنگی و اتخاذ سیاستهای فرهنگی و اجتماعی است. این مقاله به بررسی نقش حجاب بر کاهش انحرافات اجتماعی- روانی زنان اختصاص یافته است. برای پاسخگویی به پرسش اصلی پژوهش، با روش تحقیق کتابخانهای، منابع مکتوب مربوط به موضوع حجاب مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج پژوهش نشان داد که از منظر اسلام، پوشش مناسب، آثار و پیامدهای مثبت بسیاری برای فرد و جامعه به همراه دارد. داشتن حجاب هم بر سلامت اخلاقی جامعه و هم بر پاکی و طهارت و ارتقای شخصیت زن تاثیرگذار است. حجاب، نه تنها مانع آزادی زن نیست، بلکه به او نقش دفاعی در برابر آسیبهای فردی و اجتماعی میبخشد. همچنین گسترش بیحجابی و بیعفتی در جامعه موجب از همپاشیدگی خانوادهها، رواج بیبند و باری، تنزل جایگاه زنان و به وجود آمدن بیماریهای روحی و روانی در جامعه میشود. نتیجه آنکه اگر خانوادهها بر حفظ حجاب اهتمام ورزند و به آن توجه کنند، میزان انحرافات اجتماعی- روانی کاهش خواهد یافت.
خلاصه ماشینی:com مقدمه مسأله حجاب علاوه بر اینکه از مهمترین احکامالهی آیین مقدس اسلام است، از موضوعات ضروری و کلیدی جامعه نیز به شمار میآید و با بسیاری از مسائل پیوند خورده و دارای ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است. خداوند به زنان دستور میدهد که در پوشش، رفتار و گفتار خود با نامحرمان، حدودی را رعایت کنند که البته این حکمالهی در ادیان مختلف مطرح شده است و در طول تاریخ مورد پذیرش همگان قرار نگرفته است و برخی نیز به مخالفت با آن پرداختهاند. سیراب کردن این عطش برای زنان و مردان در خارج از کانون خانواده سبب رواج خیانت و سست شدن بنیان اعتماد در خانواده میشود؛ بنابراین رعایت حجاب و عفاف میتواند مقدمه ابتلا به این گناهان را تا حد چشمگیری کاهش دهد و از بروز فساد در میان خانوادهها و جامعه جلوگیریکند. هتکحریم حجاب و پوشش عفیفانه، ضعف غیرت در مردان و عفت در دختران و عدم احساس مسئولیت پدران، مادران و شوهران نسبت به این امور، موجب سوق افراد جامعه به سمت هوسهای نفسانی میشود؛ در نتیجه حقمحوری جای خود را به هوسبازی و خودخواهی خواهد داد و همین امر، عامل بروز اختلافات خانوادگی و در نهایت طلاق خواهد بود. نتیجه اینکه تن دادن به حکم عقل و وحی درباره لزوم و ضرورت پوشش کامل اسلامی و رعایت عفاف و شئون انسانی برای حفظ آرامش و بهداشت روانی و عصبی دارای اهمیت و برکات فراوانی است و بیاعتنایی به آنها منجر به آسیبهای روحی و روانی و عصبی افراد جامعه میشود و گریبان زنانخودنما و بدحجاب و همسران و فرزندان امروز و فردای آنها را نیز خواهد گرفت (خراسانی، 1349ق، ص218).
کلیدواژه ها:اسلام ، حجاب ، زنان ، انحرافات اجتماعی ، انحرافات روانی
- دریافت فایل ارجاع :
(پژوهیار,
,
,
)
برای مشاهده محتوای مقاله لازم است ورود پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.
تحتاج دخول لعرض محتوى المقالة. إذا لم تكن عضوًا ، فتابع من الجزء الاشتراک.
إن كنت لا تقدر علی شراء الاشتراك عبرPayPal أو بطاقة VISA، الرجاء ارسال رقم هاتفك المحمول إلی مدير الموقع عبر credit@noormags.ir.
You need Sign in to view the content of the article. If you are not a member, proceed from part Membership.
If you fail to purchase subscription via PayPal or VISA Card, please send your mobile number to the Website Administrator via credit@noormags.ir.